Meksikos narkotikų baronas El Chapo perkeltas į kalėjimą prie JAV sienos

  • Teksto dydis:

Liūdnai pagarsėjęs Meksikos narkotikų baronas Joaquinas Guzmanas (Choakinas Gusmanas), pravarde Neužauga (El Chapo), šeštadienį ryte netikėtai buvo perkeltas į kalėjimą Siudad Chuarese prie JAV sienos, pranešė pareigūnai.

Nepaisant spėlionių, J.Guzmano perkėlimas neturi „visiškai nieko“ bendra su jo galimu išdavimu ar deportacija į Jungtines Valstijas, kur jo išdavimo už nužudymą ir narkotikų kontrabandą prašo teismai Kalifornijoje ir Teksase, sakė prezidentūros atstovas Eduardo Sanchezas (Eduardas Sančesas).

Pareigūnai sakė, kad J.Guzmaną perkėlė siekdami užkirsti kelią bet kokiam bandymui pabėgti per statybos darbus, kuriais siekiama sustiprinti jo griežčiausio režimo kalėjimą Altiplane, esančiame 90 km nuo sostinės Meksiko.

Vienu galingiausių narkotikų mafijos bosų pasaulyje laikomas J.Guzmanas yra du kartus dramatiškai pabėgęs iš griežčiausio režimo kalėjimų, tarp jų – Altiplano kalėjimo.

Į Siudad Chuareso oro uostą jis atvyko auštant ir buvo saugomas maždaug 150-ies federalinės policijos pareigūnų, kurie anksčiau atskrido trimis lėktuvais.

Meksika neperspėjo JAV pareigūnų prieš perkeldama J.Guzmaną, AFP sakė vienas JAV vyriausybės pareigūnas.

Toks žingsnis „nustebino visus“, sakė šis pareigūnas ir pridūrė, kad perkėlimas neturi nieko bendra su ekstradicijos procesu.

J.Guzmano advokatas Jose Refugio Rodriguezas (Chosė Refuchijus Rodrigesas) sakė, jog toks žingsnis yra „neteisėtas“, nes jo gynybos komanda pradėjo „procesus, kad jis nebūtų perkėlinėjamas iš vietos į vietą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių