Pereiti į pagrindinį turinį

A. Merkel apsilankė mokykloje, kurią paženklino „Germanwings“ lėktuvo katastrofa

2015-10-20 14:33
BNS inf.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį apsilankė vakariniame Halterno mieste esančioje mokykloje, kuri per oro bendrovės „Germanwings“ lėktuvo katastrofą Prancūzijos Alpėse kovo mėnesį neteko 16 mokinių ir dviejų mokytojų.

Halterno Josepho Koenigo (Jozefo Kėnigo) gimnazijoje A.Merkel susitiko su mokiniais ir žuvusiųjų artimaisiais ir padėjo gėlių prie atminimo lentos 18-kai žuvusiųjų.

„Jus ištiko tokia nelaimė, bet su kokia meile ir užuojauta... jūs sugebėjote išgyventi šį siaubingą įvykį“, – sakė A.Merkel gimnazijos moksleiviams ir darbuotojams.

„Halternas parodė pavyzdį kaip galima, nepaisant tokios siaubingos ir liūdnos padėties, išlikti bendruomene“, – kalbėjo kanclerė, pirmą kartą lankydamasi šioje mokykloje po kovo 24 dieną įvykusios tragedijos.

„Gyvenimas yra nenuspėjamas, turėtumėme būti dėkingi už kiekvieną sėkmingą dieną ir kiekvieną dieną, kad esame sveiki“, – sakė juodos spalvos drabužiais apsirengusi A.Merkel, rankas laikydama sudėjusi taip lyg būtų pasiruošusi maldai.

Gimnazijos direktorius Ulrichas Wesselis (Ulrichas Veselis) prieš kanclerės apsilankymą televizijai ARD sakė, kad „net praėjus septyniems mėnesiams (po nelaimės), labai svarbu duoti ženklą, kad šie vaikai nėra užmiršti“.

Šios mokyklos paaugliai su mokytojais skrido iš Barselonos į Diuseldorfą „ Germanwings“ laineriu, kuriam sudužus Prancūzijos Alpėse kovo 24 dieną žuvo visi 150 juo skridusių žmonių. Prokurorai įtaria, kad antrasis lėktuvo pilotas tyčia sudaužė lainerį.

Žuvusiųjų moksleivių tėvai atsisako bendrovės „Lufthansa“ pasiūlytos kompensacijos ir piktinasi, kad ji nepaiso jų skausmo. Jie parašė atvirą laišką bendrovės vadovui, kuriame išreiškė savo „nusivylimą“ tokiu elgesiu, nes „jūsų bendrovės pilotas nužudė mūsų vaikus“.

Iš karto po nelaimės „Lufthansa“ išmokėjo po 50 tūkst. eurų pagalbos kiekvieno žuvusiojo šeimai.

Birželio 30 dieną ji dar pažadėjo papildomai išmokėti po 25 tūkst. eurų kompensaciją visų 72 žuvusių vokiečių šeimoms ir dar po 10 tūkst. eurų kiekvienam artimiausiam žuvusiojo giminaičiui – tėvams, vaikams ir sutuoktiniams.

Tačiau Halterno mokinių 32 tėvai ir motinos savo laiške parašė, kad šitaip įvertinti „kiekvieno mūsų vaiko gyvenimą ir mūsų skausmą“ yra įžeidimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų