Pereiti į pagrindinį turinį

Mirtimi pasibaigusios cezario pjūvio operacijos įtariamoji nebus paleista už užstatą

2014-10-16 12:14
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Belgų anestezuotojos, prisipažinusios, kad išgėrė degtinės prieš cezario pjūvio operaciją, dėl kurios Prancūzijoje mirė britų kilmės moteris, prašymas paleisti ją už užstatą ketvirtadienį buvo atmestas.

45 metų Helga Wauters (Helga Vauters) turės likti tardymo izoliatoriuje, kuriame yra laikoma nuo spalio 2 dienos. Ji kaltinama netyčiniu nužudymu byloje, sulaukusioje didelio dėmesio Prancūzijoje.

Tyrėjai citavo jos žodžius, kad ji tos nelemtos operacijos vakarą išgėrė pusę 500 ml talpos butelio, kuriame buvo vandeniu atskiesta dengtinė.

„Aš nebuvau girta, turėjau 70 proc. savo pajėgumo ... Man reikėjo degtinės, kad nedrebėčiau“, – sakė ji.

Rugsėjo 26 dieną H.Wauters buvo iškviesta pas 28 metų gimdyvę Orteso mieste netoli Po, Pietų Prancūzijoje.

Tyrimą atliekantiems teisėjams H.Wauters sakė, kad atliko tai gimdyvei epidūrinės nejautros procedūrą ir nuėjo su draugais išgerti „rausvojo vyno taurės“.

Tačiau tas gimdymas nesiklostė taip, kaip planuota, tapo aišku, kad moteriai reikės cezario pjūvio operacijos. Medikų komanda iškvietė anestezuotoją, kuri atvyko pėsčia ir nuo kurios sklido alkoholio kvapas.

Rengdamasi anestezuoti ji elgėsi „keistai“, sakė jos kolegos.

„Buvau apsvaigusi, užvaldyta, mano nuovoka tikrai buvo pasikeitusi“, – sakė H.Wauters.

Greitai įvykiai operacinėje pasisuko bloga linkme. Bandydama ventiliuoti pacientės plaučius, H.Wauters vamzdelį įkišo į jos stemplę, o ne į trachėją.

Buvo iškviesta skubi pagalba, medikai aptiko „pacientę sustojusia širdimi, pamėlynavusią, ir žmones šalia jos, kurie nieko nedarė“, teisme liudijo liudytojai.

Pacientė buvo nuvežta į ligoninę Po, kur po keturių dienų mirė. Jos kūdikis išgyveno.

Kai anestezuotoja kitą dieną prisistatė į policiją, jos organizme buvo nustatyta beveik penkis kartus leistiną normą viršijanti alkoholio koncentracija (2,4 g alkoholio viename litre kraujo).

Ji pripažino kenčianti dėl „patologiškos alkoholio problemos“.

Jos namuose tyrėjai rado 17 tuščių degtinės butelių.

H.Wauters anestezuotoja dirbo nuo 1994 metų, o klinikoje prie Orteso ligoninės iki to lemtingo incidento buvo išdirbusi dvi savaites.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų