Pereiti į pagrindinį turinį

NATO – už intensyvesnes karines pratybas Baltijos jūros regione

2015-01-13 13:06
„Reuters“-BNS inf.
Reuters nuotr.

NATO pajėgų vyriausiasis vadas JAV generolas Philipas Breedlove'as (Filipas Bridlavas) antradienį nurodė, kad aljansas planuoja suintensyvinti karines pratybas Baltijos jūros regione, reaguodamas į praeitą mėnesį ten stebėtą Rusijos karinių manevrų suintensyvėjimą.

„Bus keli patikslinimai mūsų pratybų programoje. Pirmojoje pokyčių virtinėje nebus (pratybose dalyvaujančių pajėgų) skaičiaus padidėjimo, bet jos bus sugrupuotos ... siekiant geriau parengti mūsų pajėgas ir leisti mūsų šalims dirbti kartu kaip NATO pajėgoms – bet mes (taip pat) ketiname padidinti kai kurias pratybas“, – Ph.Breedlove'as sakė per vizitą NATO pajėgų bazėje Lenkijos šiaurės vakariniame Ščecino uostamiestyje.

Ph.Breedlove'as taip pat sakė, kad Rusija toliau teikia pagalbą separatistams kovotojams rytų Ukrainoje, o tai temdo taikos derybų perspektyvas.

„Taip, dabar (kautynės) yra aprimusios, bet neaprimo tęsiamas aprūpinimas, mokymai ir pajėgų organizavimas į rytus nuo konflikto linijos, – pažymėjo Ph.Breedlove'as. – Jų veiksmai tebekelia susirūpinimą.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų