Naujos peiliais ginkluotų užpuolikų atakos Izraelyje kursto baimę

  • Teksto dydis:

Nauja peiliu ginkluoto užpuoliko ataka Jeruzalės senamiestyje ir kitas išpuolis, kai į aukas buvo nukreiptas automobilis, pirmadienį dar labiau pakurstė baimę tarp Izraeliečių, palestiniečių neramumams neslopstant po jau beveik dviejų smurto paženklintų savaičių.

Nusivylę palestiniečiai jaunuoliai nepaisė savo prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) raginimų atkurti ramybę, taip pat Izraelio saugumo pajėgų operacijos, rengdami išpuolius aneksuotoje Rytų Jeruzalėje ir okupuotame Vakarų Krante. Nuo spalio 3 dienos šalyje buvo įvykdyta 16 atakų, per kurias užpuolikai, naudodami peilius, puldinėjo žydus.

Kai kurie skelbė perspėjimus, kad šie neramumai gali peraugti į trečiąją palestiniečių intifadą (sukilimą).

Per vėliausią incidentą vienas arabas smogė peiliu policininkui prie Jeruzalės senamiesčio vartų ir buvo nušautas saugumo pajėgų.

Policininkas vilkėjo apsauginę liemenę, į kurią atsimušė peilis, todėl pareigūnas nenukentėjo. Užpuoliką nušovė kiti pareigūnai.

Policija nurodė, kad užpuolikas buvo arabas, bet nepatikslino, ar jis buvo palestinietis, ar Izraelio pilietis. Šis incidentas įvyko prie Jeruzalės Liūtų vartų.

Tuo tarpu sekmadienio vakarą keturi žydai buvo užpulti netoli vieno kibuco Izraelio šiaurėje izraeliečio arabo, kuris nukreipė į tuos žmones savo automobilį, o po to puolė juos, švaistydamasis peiliu.

Izraelio armija nurodė, kad per tą ataką automobilis parbloškė du karius, iš kurių vienas buvo sunkiai sužeistas, o du civiliai buvo subadyti.

Per peiliais ginkluotų užpuolikų atakas žuvo jau du izraeliečiai, o dar apie 20 buvo sužeisti.

Ši smurto banga prasidėjo spalio 1 dieną, kai numanomi palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojai nušovė žydų naujakurių porą jų vaikų akivaizdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebetojas

stebetojas portretas
taip, neimanoma apsisaugoti nuo pirmo durio, smugio ar suvio, bet akimirksniu teroristas gauna atsaka: ar nukaunamas ar nuginkluojamas ar suzeidziamas. berods, toks dalykas laukia ir senutes europos. ruoskites
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių