Pereiti į pagrindinį turinį

Nicoje sutraiškyti gyvenimai: kas buvo išpuolio aukos? (išskirtinė medžiaga)

Vaikai ir suaugusieji, vietos gyventojai ir turistai, krikščionys ir musulmonai tapo aukomis teroristo, kuris ketvirtadienį Prancūzijai švenčiant Bastilijos dieną Nicoje sunkvežimiu rėžėsi į minią.

4-erių Killianas - viena iš Nicos teroro išpuolio aukų
4-erių Killianas - viena iš Nicos teroro išpuolio aukų / Scanpix, Facebook ir Twitter nuotr.

Garsioji Anglų promenada tapo mirties vieta 84-iems žmonėms, tarp kurių – 10 vaikų ir paauglių. Iš viso buvo sužeisti ir į medikų globą pateko 303 žmonės. Iš jų 65 vis dar hospitalizuoti, o 18 asmenų yra tarp gyvybės ir mirties.

Sutraiškyti gyvenimai, suvažinėti likimai, beprasmės mirtys. Kas buvo tie, kurių mirtį paženklino nekantriai laukti fejerverkai per nacionalinę Prancūzijos šventę?

Killianas (4 metai) ir Olfa (31 metai)

Killianas su savo tėvais džiaugsmingai laukė fejerverkų. Laimingas šeimos gyvenimas akimirksniu sudužo vos jiems nušvietus dangų. Berniuko mama, iš Tuniso kilusi Olfa Bent Souayah Khalfallah, žuvo vietoje, ją parblokštą ant grindinio rado pats vyras, Taharas Merji. Tuo tarpu žinių apie sūnų jis neturėjo dvi paras ir vylėsi, kad juo rūpinasi medikai. Socialiniuose tinkluose pasklido desperatiška vyro žinutė su angeliška sūnaus nuotrauka: „Apskambinau visas ligonines, visus komisariatus, kreipiausi feisbuke. Jau 48 valandas ieškau. Mano žmona mirė, bet kur mano sūnus?“ Deja, viltis užgeso vienoje ligoninėje – čia vyrui buvo pranešta apie sūnaus mirtį.

Šeši vienos šeimos nariai

Gattières miestelis gedi – Nicos tragedija pasiglemžė net šešis vienos šeimos narius. Šeima buvo aktyviai įsiliejusi į bendruomenę, gerbiama ir mylinti. Kartu ji leido ir paskutinį savo gyvenimo vakarą. Sukrėsti beprasmių mirčių žmonės klausia, kokiais žodžiais galima paguosti Christophe'ą Lyoną – vyrą, per akimirką netekusį visos šeimos: 55-erių žmonos Véronique Lyon, 28-erių posūnio Michaëlio Pellegrini (nuotr.), savo tėvų ir uošvių. Germainas (68-erių) ir Gisèle (63-erių) Lyon į Nicą pora atvyko prieš tai praleidusi keletą dienų pas Marselyje gyvenančią vieną dukrų. Šeimyniškai šventei čia atvyko ir 82-ejų François bei 78-erių Christiane Locatelli. Švęsti Bastilijos paėmimo dieną su mama ir seneliais atvyko M. Pellegrini. Jaunas vyras viename licėjuje dėstė ekonomiką ir socialinius mokslus. „Vos prieš kelias dienas Michaëlis mums pasakė, kad praleis keletą dienų pas mamą Nicoje. Jis džiūgavo galėsiąs eiti pažiūrėti liepos 14-osios fejerverkų“, – sakė mokyklos vadovas.

4-erių Yannisas

Yannisas su savo tėvais ir šeimos draugais taip pat buvo atėję pasigrožėti šventiniais fejerverkais. Didžiausią tragediją – netekti vaiko – išgyvenantis Mickaelas Coviaux „Le Parisien“ kalbėjo širdį veriančiais žodžiais: „Yannisas buvo pakiliai nusiteikęs, šokinėjo, kvailiojo su draugais. Buvo puikus vakaras. Aš laikiau savo vaiką glėbyje. Savo mažylį, kuris mirė ten, kur visuomet eidavo maudytis. Yannisas mirė šypsodamasis“.

12-metė Amy

Netektis palietė regioninio žurnalo „Ressources“ redakciją. „Vienas iš mūsų artimų bendradarbių, žurnalistas ir redaktorius, per išpuolį prarado savo 12-metę dukrą. Mūsų komanda šokiruota. Žodžiai, kurių žinovais mes turėtume būti, šiuo atveju yra beprasmiai“, – paskelbė komanda feisbuke.

12-metis Mehdi

Berniukas buvo Nicos futbolo teisėjo sūnus. Jo jaunutė teta, kuri šeimą atlydėjo į šventę, taip pat žuvo. Pranešta, kad Mehdi dvynė sesuo yra komoje.

51-erių tėvas ir 11-metis sūnus (JAV)

Anot vieno JAV vietos laikraščio, tarp Nicos aukų buvo 51-erių Seanas Copelandas ir jo 11-metis sūnus Brodie. Iš Teksaso atvykę amerikiečiai Nicoje leido atostogas. „Esame sukrėsti Brodie Copelando, nuostabaus sūnaus ir brolio, džiuginusio mūsų gyvenimą, netekties“, – rašoma šeimos pranešime.

7 vaikų motina

Apie septynių vaikų mamos, 60-metės Fatimos Charrihi, mirtį paskelbęs sūnus Hamza spaudai pasakojo, kad ji buvo labai pamaldi musulmonė. „Ji dengė galvą, sekė islamo tiesomis. Tikrojo islamo – ne teroristų“, – sakė jis.

„Ji buvo pirmoji auka. Prieš ją kitų aukų kūnų nebuvo. Ji dalyvavo šventėje su savo sūnėnais ir dukterėčiomis. Mano brolis bandė ją atgaivinti, bet mama mirė sulig akimirka, kai pakvietėme gydytojus“, – širdgėlą liejo jaunas vyras, pridūręs, kad jo mama buvo nuostabi.

Komisaras Emmanuelis Groult

48-erių komisaras, kuris, kaip ir daugybė Nicos gyventojų ir svečių, ketvirtadienio vakarą džiaugėsi nacionaline švente su savo šeima. Teroristo nužudytas pareigūnas, ėjęs Pajūrio Alpių departamento policijos viršininko pavaduotojo pareigas, buvo ypač gerbiamas kolegų.

Pirmagimio nesulaukęs Timothé Fournier

27-erių T. Fournier buvo Paryžiaus tabako parduotuvės savininkas. Nicoje jis žuvo gelbėdamas savo 7 mėnesius nėščią žmoną. Vyro pusseserė AFP sakė, kad jis mylimą moterį spėjo nustumti į šoną prieš pat sunkvežimiui jį nubloškus į mirtį. „Jaunas svajotojas, kuris dėl savo moters ir būsimo vaiko buvo pasiryžęs viskam“, – teigė ji.

26-erių aktyvi savanorė

Camille Murris tėvai ligoninėse ieškojo visą savaitgalį. Apie dukros mirtį jie sužinojo sekmadienio naktį. Verslo studijas baigusi mergina aktyviai dalyvavo humanitarinės asociacijos „Esperanza“ veikloje, dalyvavo daugybėje savanorystės projektų Maroke ir Brazilijoje: AIDS prevencijos programose, paramos maisto produktais, mokyklų renovavimo ir kt. Pranešdama apie savo narės mirtį asociacija pabrėžė, kad Camille altruizmas niekada nebus pamirštas. Mergina į Nicą buvo grįžusi po ilgos kelionės po Lotynų Ameriką.

2,5 metų Léana, 8-erių Yanis ir jų 49-erių močiutė

Mokyklos valgyklos darbuotoja Laurence-Nora Sahraoui savo anūkus nusivedė pažiūrėti fejerverkų. Močiutė mažylius tvirtai laikė už rankų, kad šie nepasimestų minioje. Kartu jie tapo vieno iš sunkvežimio zigzagų aukomis. Pribėgęs netoliese buvęs gydytojas bandė atgavinti vaikus, tačiau jų širdis jau buvo nutilusios. Kiek toliau bulvare užmuštas buvo ir jų giminaitis, Mohamedas Toukabri. Liūdnas sutapimas – L.-N. Sahraoui mirė ten, kur 1987-aisiais susipažino su savo vyru. Artimieji liejo širdgėlą pasakodami apie dviejų vaikų netekusius tėvus, kuriuos tragedija visiškai sugniuždė: „Léanos tėtis po namus nešiojasi jos batukus, o mama nepaleidžia iš rankų mylimiausio sūnaus žaisliuko“.

16-metė Laura Borla

„Nice Matin“ sekmadienį informavo, kad liūdna žinia baigėsi 16-metės Nicos gyventojos L. Borla paieškos. „Noriu pranešti, kad Laura mus paliko. Ačiū visiems, kurie dėjo pastangas ieškant mano mažosios sesutės ir dalijantis jos nuotrauka. Ilsėkis ramybėje, sesute“,  – laikraščiui parašė Lauros vyresnioji sesuo.

Mokytojų pora ir moters mama

Mathias Billiez buvo Don-Bosco licėjaus ir koledžo matematikos mokytojas. Įstaigos interneto svetainė sekmadienio pavakarę informavo sulaukę žinios, kad mokytojas, jo gyvenimo draugė – taip pat mokytoja ir jos mama yra tarp teroristo aukų: „Visi, mokiniai, tėvai ir kolegos, esame giliai sukrėsti pasiaukojančio ir gerbiamo dėstytojo mirties“.

Jauna mama Rachel Erbs

Jauna moteris iš Izero departamento Anglų promenadoje buvo su vyru ir dviem vaikais. Viltis išvysti mamą ir žmoną sužlugo sulaukus liūdnos žinios šeštadienio popietę.

Treneris Robert‘as Marchand‘as

60-metis Burgundijos regiono, Sonos ir Luaros departamento, gyventojas – dar viena išpuolio auka. Vyras buvo atletikos klubo prezidentas ir treneris bei dirbo vietos įmonėje.

6-erių Kayla ir 31-erių jos mama

Brazilų kilmės mažoji šveicarė ir jos mama Elizabeth Cristina de Assis Ribeiro likimo taip pat įrašytos į Nicos tragedijos aukų sąrašą. Pranešta, kad šventėje kartu buvę mergaitės tėtis ir kiti du šeimos vaikai – 4 metų ir 8 mėnesių – išpuolio metu buvo sužeisti, pateko į ligoninę ir yra šokiruoti netekties.

59-erių Lyubov Panchenko, jos 33-ejų dukra ir 2-ejų anūkė

Iš Kazachstano kilusi moteris švente džiaugėsi su dukra Marina ir Prancūzijoje gimusia anūkėle Silvia. Deja, jų gyvenimus amžinybėn nusinešė praskriejęs teroristo sunkvežimis. „Trys angelai mus paliko“, – feisbuke apie tragišką šeimos nelaimę pranešė Marinos draugė.

20-metis studentas iš JAV

Patvirtinta, kad per išpuolį žuvo Berklio universiteto studentas Nickas Leslie, kuris Nicoje dalyvavo studentų vasaros kursų programoje. Bastilijos šventėje jis buvo su kitais trimis studentais. Nicko bendraamžis estas Hansas Joosepas Lahe buvo sunkiai sužeistas. Apie kitus du draugus kol kas nėra žinių.

70-metė Ferkous Zahia Rahmouni (Alžyras)

Garbaus amžiaus alžyrietė Nicoje lankė savo dukrą. Čia jai buvo lemta sutikti ir savo mirtį. Su moterimi kartu buvę jos dukra ir anūkas mirties išvengė lemtingo atsitiktinumo dėka – likus vos akimirkai iki teroristo išpuolio berniukas nubėgo tolyn nuo mamos, o ši jį nusivijo, taip nutoldama nuo atakos centro.

Mokytoja ir du mokiniai (Vokietija)

Mirties sunkvežimis pasiglemžė dviejų mokinių ir mokytojos iš Vokietijos gyvybes. Jie iš Berlyno buvo atvykę į Nicą atšvęsti mokyklos baigimo.

44-erių Davidas Bonnet

D. Bonnet jau 20 metų gyveno mažame, apie 1600 gyventojų turinčiame Roquebillière kaimelyje, kuriame visi vieni kitus pažįsta. Gyventojai apie vyrą atsiliepia šilčiausiais žodžiais ir skaudžiai išgyvena Davido mirtį kartu su jo 21-erių dukra.

Mama ir sūnus (Marokas)

Marokas taip pat gedi savo piliečių – Maroko konsulato Marselyje duomenimis, moteris, kurios pavardė neskelbiama, žuvo kartu su savo mažamečiu sūnumi.

25-erių Bilalas Labaoui iš Tuniso

Anot „Le Monde“, iš Kasserine miesto kilęs jaunas tunisietis Nicoje vykusioje šventėje buvo su vyresniuoju broliu Walidu. Jaunėlis iškart žuvo nuo sunkvežimio smūgio, o tragedijos priblokštas brolis prie kūno budėjo visą naktį.

50-metis Mohamedas Toukabri (Tunisas)

Tuniso užsienio reikalų ministerija pranešė apie dar vieno savo piliečio mirtį. Nicoje per teroristo ataką žuvo ir M. Toukabri, Nicoje dirbęs mechaniku.

54-erių Linda Casanova (Šveicarija)

Nicoje taip pat nutrūko 54-erių Lindos Casanovos Siccardi gyvenimas. Muitinės inspektorė čia atostogavo su prancūzu vyru Gilles'iu, kuris išgyveno per ataką.

Jauna mama Mino Razafitrimo

31-erių jauna mama, kilusi iš Madagaskaro, atėjo pažiūrėti fejerverkų su savo dviem vaikais – ketverių ir šešerių metų. Artimieji informavo, kad abu vaikai išpuolį išgyveno.

4 vaikų tėvas Igoris Chelechko

Nica tapo paskutine 48-erių rusų kilmės Belgijos piliečio, buvusio sovietų armijos karininko, gyvenimo stotele. Keturių vaikų tėvas į Nicą atsikraustė vos prieš kelis mėnesius. Pranešime apie jo mirtį pažymima, kad vyras buvo itin pamaldus ir pozityvus žmogus.

20-metė Victoria Savchenko (Rusija)

Rusijos užsienio reikalų ministerija feisbuke pranešė apie savo pilietės – 20-metės Viktorios Savchenko (nuotr. – dešinėje) – mirtį. Ji Nicoje atostogavo su drauge, kuriai per išpuolį buvo sužalotos kojos.

20-ies ir 21-erių sesės iš Lenkijos

Lenkės Magdalena ir Marzena Chrzanowskos atostogavo Nicoje su dar dviem savo seserimis, kurios per teroristo ataką liko gyvos. Mažo pietų Lenkijos kaimelio, iš kurio kilusios merginos, kunigas AFP sakė: „Jos buvo nuostabios ir labai gerbiamos. Jos labai padėdavo savo tėčiui našliui. Jų mama mirė prieš ketverius metus.“

56-erių Romanas Ekmaliyanas

Armėnų kilmės Gruzijos verslininkas gyveno Belgijoje. „Tai buvo įvairiose srityse labai išprusęs vyras, kuris domėjosi istorija, politika. Diskutuoti su juo būdavo labai naudinga ir įdomu“, – taip apibūdinta ši teroristo auka.

29-erių advokatė ir jos mama

Nuo ketvirtadienio ieškotos jaunos advokatės Myriam Bellazouz ir jos mamos Léa Mignacabal artimieji pirmadienio rytą sulaukė užuojautos dėl jų mirties. Myriam buvo garsaus Prancūzijos didžėjaus The Avener buvusi draugė, su kuria išliko puikūs santykiai. Šeštadienio vakarą muzikantas savo feisbuko paskyroje pasidalijo tokia žinute: „Praėjus daugiau nei dviem paroms nėra jokių žinių apie du mano aplinkos asmenis, neturiu jėgų jums pasakyti, bus ar ne mano koncertas kitą šeštadienį. Atsakyti galėsiu tik sužinojęs, kas nutiko mano buvusiai draugei, 29-erių Myriam, mano jaunų dienų meilei, kuri tęsėsi ilgiau nei 3 metus, ir jos mamai,Léa. Šunsnukis!“

67-erių Christine Fabry ir 49-erių Hugues‘as Mismackas

Pora Nicoje stebėjo fejerverkus su Christine dukra, 44-erių Caroline Villani, kuri išpuolio metu buvo sužeista, ir jos sūnumis – 14-mečiu, kuris kritinės būklės paguldytas į ligoninę, ir 17-mečiu André, apie kurį iki šiol nėra žinių. Dingusiu laikomas ir berniukų dėdė, Bruno Villani.

Armėnė ir ukrainietis

Armėnijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministerijos informavo netekusios savo piliečių, kurių tapatybių neatskleidė.

42-ejų Aldjia Bouzaouit

Nuo ketvirtadienį įvykdyto išpuolio šeima apie moterį neturėjo jokių žinių. Kad mamos, dukros ir žmonos nėra tarp gyvųjų, šeima sužinojo tik šeštadienį. „Ji norėjo pasibūti promenadoje. Atlėkus sunkvežimiui, visi pasimetėme“, – sake jos jaunesnioji sesuo Celoua. Vienas iš moters sūnėnų buvo sunkiai sužeistas.

57-erių parapijos mokytoja

Rusų kilmės kazachė Natalia Otto, gyvenusi Belgijoje, Nicoje lankėsi pas vieną savo dukterų. Ji buvo vienos Antverpeno parapijos mokyklos mokytoja. Netektį išgyvenanti šeima ir kolegos moterį apibūdina kaip labai išprususią, malonią, gerą ir tikinčią.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų