Pereiti į pagrindinį turinį

Parolimpinis čempionas O. Pistorius pripažintas kaltu dėl tyčinės žmogžudystės

2015-12-03 10:05
BNS inf.
Oscaras Pistorius Oscaras Pistorius

Parolimpinis čempionas Oscaras Pistorius (Oskaras Pistorijus) ketvirtadienį buvo pripažintas kaltu dėl tyčinės žmogžudystės, kai Pietų Afrikos Respublikos Aukščiausiasis Apeliacinis Teismas atmetė ankstesnę nutartį, kad sportininkas savo merginą nužudė netyčia.

„Kaltas dėl žmogžudystės – kaltinamasis turėjo nusikalstamų ketinimų, – pareiškė teisėjas Ericas Leachas (Erikas Ličas). – Byla grąžinama teismui, kad jis paskirtų tinkamą nuosprendį.“

Reevos Steenkamp (Revos Stenkamp) tėvas ketvirtadienį pareiškė, jog yra „patenkintas“ apeliacinio teismo sprendimu pripažinti Oscarą Pistorių (Oskarą Pistorijų) kaltu dėl jo dukters nužudymo, už kurį parolimpinio sporto žvaigždė gali būti pasiųstas mažiausiai 15 metų už grotų.

„Dabar esu viskuo patenkintas“, – sakė Barry Steenkampas (Baris Stenkampas) televizijos žurnalistams netrukus po to, kai teisėjas atmetė ankstesnę nutartį pripažinti sportininką kaltu dėl netyčinės žmogžudystės.

„Būčiau norėjęs, kad Dievas visam tam būtų užkirtęs kelią, bet matydami, kas nutiko, leiskim gyvenimui toliau tekėti sava vaga“, – sakė jis.

O.Pistoriui, nedalyvavusiam Mangaungo mieste vykusiame teismo posėdyje, dabar už žmogžudystę gresia mažiausiai 15 metų kalėjimo.

Kol teismas paskirs jam bausmę, sprinteris tikriausiai bus laikomas namų arešto sąlygomis savo dėdės namuose sostinėje Pretorijoje.

O.Pistorius savo 29 metų draugę R.Steenkamp pro užrakintas tualeto duris nušovė 2013 metų Šv.Valentino dieną. Jis tvirtina palaikęs ją įsibrovėliu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų