Pereiti į pagrindinį turinį

Donecko ir Luhansko „liaudies respublikos“ bus pripažintos teroristų organizacijomis?

2015-02-20 14:41
„Interfax“-BNS inf.
Scanpix nuotr.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka savo įsaku, pasirašytu vasario 14 dieną, patvirtino Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sprendimą, priimtą sausio 25 dieną, dėl „ypatingų priemonių prieš Rusijos grėsmę“, taip pat „terorizmo apraiškas“ šalies rytuose, pranešė penktadienį prezidento spaudos tarnyba.

Pasak jos, šiuo sprendimu taip pat siūloma neįtraukti į elektros energijos rinkos apskaičiavimus tų įmonių, kurios gamina elektros energiją Ukrainos vadžios nekontroliuojamose teritorijose.

Ukrainos generaliniam prokurorui pasiūlyta imtis priemonių, kad apsišaukėliškos Donecko ir Luhansko „liaudies respublikos“ būtų pripažintos teroristų organizacijomis, tai yra, pradėti kreipimosi į Hagos tribunolą procedūrą.

NSGT sprendimu Ukrainos vyriausybei nurodyta nedelsiant imtis priemonių nukentėjusiems Donecko ir Luhansko sričių gyventojams padėti, pirmiausia, Mariupolyje.

Vyriausybei taip pat nurodyta, kartu su Ukrainos Nacionaline televizijos ir radijo transliacijų taryba, imtis „skubių priemonių Rusijos informacinei agresijai atremti, panaudojant užsienio ir savo šalies masines informavimo priemones“.

Daugiau naujienų