Pereiti į pagrindinį turinį

Pentagonas: Sirijos cheminių ginklų perdavimas baigtas

2014-07-03 04:47
AFP nuotr.

Sirijos cheminiai ginklų perkrovimas iš Danijos konteinerinio laivo į JAV laivą buvo baigtas trečiadienį viename Italijos uoste, sakoma Pentagono pranešime.

Ši neutralizavimo proceso pradžia žymi kulminaciją programoje, pagal kurią Sirija atsikratys savo cheminių ginklų atsargų, pasaulyje nuvilnijus pasipiktinimui dėl prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimo atakų Damasko priemiesčiuose praeitų metų rugpjūčio 23 dieną, per kurias žuvo apie 1 400 žmonių.

„Sirijos cheminių medžiagų perkėlimas iš Danijos konteinerinio laivo „Ark Futura“ į motorlaivį „Cape Ray“ užbaigtas, – sakė Pentagono atstovas spaudai kontradmirolas Johnas Kirby (Džonas Kerbis). – „Cape Ray“ šią popietę išplaukė iš Italijos uosto Džoja Tauro į tarptautinius vandenis Viduržemio jūroje, kur greitai prasidės neutralizacijos operacijos.“

„Neutralizacijos procesas turėtų būti užbaigtas per kelias savaites“, – pridūrė jis.

Šimtai tonų garstyčių dujų ir medžiagų, reikalingų nervus paralyžiuojančių zarino dujų gamybai, buvo perkeltos iš Danijos laivo tame pietų Italijos uoste per operaciją, kuri buvo budriai saugoma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų