Pereiti į pagrindinį turinį

Pietų Korėja baigė kelto „Sewol“ katastrofos aukų paieškas

2014-11-11 09:02
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Pietų Korėja antradienį galutinai atšaukė kelto „Sewol“ katastrofos aukų paiešką, praėjus septyniems mėnesiams po to, kai tas laivas apvirto ir nuskendo, nusinešdamas per 300 žmonių gyvybių.

Skelbdamas „povandeninių paieškų pabaigą“, jūrų reikalų ministras Lee Ju-youngas (Li Džujongas) sakė nuoširdžiai apgailestaujantis, kad devyni žmonės lieka nerasti po balandžio 16-ąją įvykusios katastrofos.

„Vyriausybė skyrė išteklių, kiek buvo įmanoma ... kad visus iki paskutinio dingusio asmens grąžintų šeimoms, – pabrėžė ministras. – Tačiau padėtis laive tapo pernelyg sudėtinga, kad paieškų operacija galėtų tęstis.“

Šis pranešimas buvo paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai teismas paskelbė nutartį ir nuosprendį „Sewol“ kapitono Lee Jun-seoko (Li Čunsoko) ir kelių aukšto rango įgulos narių byloje, kurioje jie buvo kaltinami dėl „piktavališko aplaidumo“, sukėlusio laivo avariją.

Nors orai ir sąlygos po vandeniu pastaruoju metu blogėjo, narai beveik kasdien vykdė paieškų misijas apvirtusiame ir nuskendusiame laive.

Iš 476 žmonių, buvusių 6 825 tonų talpos kelte, kai jis apvirto, 325 buvo vidurinės mokyklos moksleiviai, vykę į organizuotą ekskursiją. Per katastrofą gyvi liko tik 75 moksleiviai.

Praeito mėnesio pabaigoje buvo rasti vienos moksleivės palaikai – pirmieji po liepos 18 dienos.

Dar nerastų aukų artimieji nuo balandžio tebelaukia pietinėje Čindo saloje, esančioje arčiausiai tragedijos vietos, nors buvo perspėti, kad žuvusiųjų kūnai galėjo būti nunešti į jūrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų