Pereiti į pagrindinį turinį

Pietų Korėjoje per gaisrą prekybos centre žuvo penki žmonės

2014-05-26 10:05
AFP nuotr.

Penki žmonės žuvo, o dar dešimtys pirmadienį nukentėjo per gaisrą autobusų stoties ir prekybos centro komplekse viename judriame šiauriniame Seulo priemiestyje, o šis incidentas papildė Pietų Korėją neseniai ištikusių nelaimių virtinę, įskaitant kelto katastrofą, pareikalavusią per 300 žmonių gyvybių.

Gaisras įsiplieskė autobusų stoties komplekse, kurioje taip pat įsikūrę didelis prekybos centrai ir kino teatras.

Pasak pareigūnų, gaisras kilo restoranų aukšte, kur vyko renovacijos darbai. Manoma, kad ugnis tikriausiai įsiplieskė nuo suvirinimo aparato. Pareigūnai nurodė, jog dauguma aukų apsinuodijo dūmais.

Pietų Korėja, kuris yra ketvirtoji didžiausia Azijos ekonomika ir pagrindinė gamybos jėgainė šiame regione, dabar yra tapusi viena iš gyvybingiausių ir technologiškai pažangiausių demokratinių valstybių, tačiau Seulas kritikuojamas dėl nepakankamų priežiūros priemonių ir saugumo standartų.

Šalis tebegedi dėl daugiau nei 300 žmonių, kurie žuvo balandžio 16 dieną, kai smarkiai perkrautas keltas „Sewol“ apvirto ir nuskendo prie pietvakarinių Pietų Korėjos krantų. Tai buvo didžiausia šalyje jūrinė katastrofa per pastaruosius 20 metų.

Daugelis žuvusiųjų per tą katastrofą buvo vienos vidurinės mokyklos moksleiviai ir mokytojai.

Vėliau įvyko dvi avarijos metropolitene, per kurias buvo sužeisti beveik 200 žmonių.

Prezidentė Park Geun-hye (Pak Gjunhė) ir jos vyriausybė buvo aštriai kritikuojama dėl elgesio po kelto katastrofos.

Šalies vadovė pažadėjo pertvarkyti saugumo priežiūros sistemą ir išskaidė pakrančių sargybą, kad būtų galima optimizuoti jūrines paieškų ir gelbėjimo operacijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų