Pereiti į pagrindinį turinį

Pietų Korėjos prezidentė atsiprašė dėl kelto katastrofos

2014-04-29 08:16
AFP nuotr.

Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-hye (Pak Gunhjė) antradienį atsiprašė dėl vyriausybės nesugebėjimo užkirsti kelio kelto katastrofai, per kurią žuvo arba dingo apie 300 žmonių.

Praėjus dviem dienoms, kai dėl tos tragedijos atsistatydino šalies premjeras, Park Geun-hye sakė itin apgailestaujanti dėl sisteminių ir priežiūros trūkumų, nulėmusių balandžio 16 dieną įvykusį incidentą, per kurį apvirto 6 825 tonų talpos keltas „Sewol“.

„Labai gailiuosi, kad negalėjau ištaisyti taip ilgai užsitęsusių blogybių ir leidau įvykti tokiai avarijai“, – sakoma prezidentės kanceliarijos išplatintame pranešime, kuris buvo paskelbtas per nacionalinę televiziją.

Park Geun-hye vyriausybė daugelio kritikuojama dėl numanomos korupcijos ir nepakankamų saugumo standartų, kurie galėjo nulemti tą katastrofą. Teigiama, kad keltas buvo perkrautas ir kad keleivių sąrašas buvo netikslus ir nepilnas.

Daugiau nei 100 iki šiol nerastų žmonių artimieji taip pat tūžo dėl reakcijos į avariją, sakydami, kad delsimas siųsti gelbėtojus tikriausiai pražudė daugiau gyvybių.

„Nežinau, kaip atsiprašyti už nesugebėjimą užkirsti kelio tokiai nelaimei, taip pat dėl nepakankamo pirmojo atsako, – pabrėžė Park Geun-hye. – Atsiprašau žmonių ir esu prislėgta, kad buvo prarasta tiek daug brangių gyvybių.“

Anksčiau antradienį prezidentė apsilankė į pietus nuo Seulo esančiame Ansano mieste, kur atidavė pagarbą prie memorialo šimtams per tą katastrofą žuvusių moksleivių.

Iš tame laive buvusių 476 žmonių 325 buvo vienos Ansano vidurinės mokyklos moksleiviai. Tik 75 iš jų buvo išgelbėti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų