Po juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimo Paryžiuje – įkaitų drama

  • Teksto dydis:

Du Kalašnikovo automatais ginkluoti vyrai antradienį apiplėšė juvelyrinių dirbinių parduotuvę „Cartier“ netoli Eliziejaus laukų Paryžiuje, o tas incidentas išprovokavo policijos gaudynes ir trumpai trukusį įkaitų pagrobimą, kai sprunkantys nusikaltėliai pasislėpė vienoje kirpykloje.

Įtariamieji sutiko paleisti įkaitą ir pasidavė per dramatiškų įvykių virtinę, trukusią apie dvi valandas. Policija konfiskavo brangenybes, kurias buvo pavogę tie vyrai.

„Cartier“ parduotuvėje, esančioje gausiai turistų lankomame Prancūzijos sostinės rajone, buvęs įvykių liudininkas sakė, kad plėšikai, kurie neatrodė esantys „profesionalai“, įsiveržė vakare ir liepė trims lankytojams bei maždaug dešimčiai darbuotojų gultis ant žemės.

Tuomet jie pareikalavo, kad būtų atidarytos parduotuvės vitrinos, bet plėšikus, kurie žėrėsi juvelyrinius dirbinius, sutrikdė pasigirdusios policijos sirenos.

Įtariamieji – baltaodis ir juodaodis – paspruko, išsivedę parduotuvės direktorę. Vienas liudininkas pasakojo naujienų agentūrai AFP matęs vieną iš nusikaltėlių, dėvintį lietpaltį ir beretę, kuris viena ranka laikė rankšluostį, o kita laikė sučiupęs įkaitę.

„Visi mėgino pasislėpti“, – pridūrė liudininkas, vardu Vincent'as (Vensanas), kuris tuo metu buvo gretimo restorano terasoje.

Vyrai paliko savo įkaitę ir nuvažiavo motoroleriu, šaudydami į orą, bet vėliau pargriuvo ir nubėgo, o galiausiai įžengė į kirpyklą.

65 metų kirpyklos vadovas buvo vienintelis ten buvęs žmogus, o įtariamieji jį paėmė įkaitu. Per gaudynes buvo mobilizuoti apie 100 policininkų ir policijos sraigtasparnis.

„Vienas derybininkas sugebėjo greitai užmegzti su jais kontaktą, – sakė Paryžiaus prokuroras Francois Molins'as (Fransua Molesas). – Jie gana greitai sutiko paleisti nenukentėjusį įkaitą, o vėliau pasidavė.“

Be automatų, nusikaltėliai taip pat turėjo 9mm kalibro pistoletą. Jų pagrobti papuošalai buvo rasti kirpykloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių