Pereiti į pagrindinį turinį

Europoje – didžiausia istorijoje operacija prieš organizuotą nusikalstamumą

2014-09-24 13:16
AFP-BNS inf.
Archimedes operacija Archimedes operacija

Europos šalių policija suėmė per 1 000 įtariamųjų ir išgelbėjo į žmonių kontrabandininkų rankas patekusius bent 30 vaikų per precedento neturinčią akciją prieš organizuotą nusikalstamumą, trečiadienį pranešė Europolo vadovas Robas Wainwrightas (Robas Veinraitas).

Rugsėjo 15–23 dienomis vykdyta operacija „Archimedes“ buvo „didžiausias pavienis koordinuotas puolimas prieš organizuotą nusikalstamumą Europoje“, – jis sakė žurnalistams Hagoje.

R.Wainwrightas trečiadienį sakė žurnalistams, kad minėta operacija buvo nutaikyta į įvairias nusikalstamas veikas, pradedant narkotikų kontrabanda, baigiant neteisėta imigracija, mokesčių vengimu, valiutos ir dokumentų padirbinėjimu bei vagystėmis.

Visų 28 Europos Sąjungos (ES) šalių, taip pat Kolumbijos, Norvegijos, JAV, Serbijos ir Šveicarijos pareigūnai įvykdė iš viso apie 300 reidų miestuose, uostuose ir sienų perėjose visoje Europoje.

 

 

„Šią operaciją specialiai parengėme, kad ji smogtų nusikalstamai infrastruktūrai“, – R.Wainwrightas sakė į tvirtovę panašioje Europolo būstinėje Hagoje.

„Europoje buvo išardyta daug nusikalstamų susivienijimų, tarp jų pačių pavojingiausių“, – pabrėžė jis.

Buvo suimti iš viso 1 027 asmenys, iš jų 250 Ispanijoje, o dar 200 – Bulgarijoje, pridūrė R.Wainwrightas.

Per vieną reidą iš žmonių kontrabandininkų rankų buvo išvaduoti 30 rumunų vaikų, kuriuos planuota parduoti kaip sekso vergus arba vergiškam darbui.

Policija taip pat konfiskavo apie 600 kilogramų kokaino, 1,3 tonos kanapių ir 200 kilogramų heroino.

„Tikimasi, kad bus atlikta daugiau areštų“, – pažymėjo Europolo vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų