Po sprogimo anglių kasykloje Rytų Ukrainoje rasti 32 žuvę kalnakasiai

  • Teksto dydis:

Gelbėtojai rado 32 žuvusius kalnakasius Zasiadko akmens anglių kasykloje Ukrainos rytuose – kitą dieną po to, kai joje driokstelėjo galingas sprogimas, ketvirtadienį pranešė vienas tą teritoriją kontroliuojančių prorusiškų separatistų pareigūnas.

Iki ankstaus ryto „Zasiadko kasykloje buvo rasti 32 žuvusių kalnakasių kūnai“, sakoma separatistų paskelbtos „Donecko liaudies respublikos“ Nepaprastųjų situacijų ministerijos pranešime.

Pranešime taip pat nurodoma, kad vykdomas tų palaikų iškėlimas, o vienas kalnakasys tebėra dingęs.

Kijevui pavaldi Donecko srities administracija paskelbė, kad iki 7 val. vietos (ir Lietuvos) laiku iš šachtos buvo iškelti 14 aukų palaikai, o septyni žuvusieji jau atpažinti. Jos pranešime buvo pateiktas tas pats žuvusiųjų skaičius – 32.

„Gelbėjimo operacija tebevyksta, todėl šis skaičius gali pasikeisti“, – pridūrė administracija.

Zasiadko kasykla yra prie pagrindinės separatistų tvirtovės Donecko, taip pat vos už kelių kilometrų nuo fronto linijos tarp separatistų ir Kijevo vyriausybės pajėgų.

Sprogimas, kurio priežastis, kaip manoma, buvo susikaupusios metano dujos, driokstelėjo trečiadienį prieš 4 val., kai po žeme buvo 230 kalnakasių.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienio vakarą paskelbė, kad ketvirtadienis bus nacionalinio gedulo diena. Šalies vadovas nurodė vėliavas nuleisti iki pusės stiebo ir atšaukti pramoginius renginius.

Tiek Ukraina, tiek Rusija pasiūlė pagalbą ieškant gyvų likusių žmonių, bet separatistų pareigūnai sakė turintys pakankamai žmonių ir įrangos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių