Pereiti į pagrindinį turinį

Praėjus pusmečiui po Pietų Korėjos kelto katastrofos narai rado dar vienus palaikus

2014-10-28 11:10
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Pietų Korėjos narai antradienį rado dar vieno žmogaus palaikus nuskendusiame kelte „Sewol“, praėjus pusmečiui po katastrofos, nusinešusios per 300 žmonių gyvybių, taip pat praėjus daugiau negu 100 dienų po to, kai buvo rasta vėliausia auka, pranešė pareigūnai.

Antradienį palaikai buvo rasti viename moterų tualete apvirtusiame kelte, kuris nuskendo balandžio 16 dieną. Dauguma šios tragedijos aukų buvo vienos vidurinės mokyklos moksleiviai.

„Dabar vyksta operacija, siekiant ištraukti kūną iš laivo“, – toje operacijoje dalyvaujantis pareigūnas sakė telefonu naujienų agentūrai AFP iš pietinės Čindo salos.

Paskutinė kartą palaikai iš apvirtusio laivo buvo ištraukti liepos 18-ąją. Vėliau narai beveik kasdien tęsdavo paieškas, nes aukų artimieji atsisakydavo pritarti „Sewol“ iškėlimui, kol nerastos visos aukos.

Iki šiol nerasti tik devynių aukų palaikai.

Iš 476 žmonių, buvusių 6 825 tonų talpos kelte, kai jis apvirto, 325 buvo vienos vidurinės mokyklos moksleiviai, vykę į pramoginę ekskursiją. Iš jų tik 75 moksleiviai liko gyvi.

Dar nerastų aukų artimieji pastaruosius šešis mėnesius laukė naujų žinių Čindo saloje, nors buvo perspėjami, kad žuvusiųjų kūnai galėjo būti nuplukdyti į jūrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų