Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijoje kalėti nuteisti trys rusų sirgaliai, dar 20 bus išvaryta iš šalies

2016-06-16 16:43
BNS inf.

Po smurto kupinos savaitės per Europos futbolo čempionatą Prancūzija nuteisė tris rusų sirgalius, dar 20 ketinama deportuoti kitą savaitę; visi jie nubausti dėl smurto, kuris aptemdė pirmąsias Rusijos rinktinės rungtynes šiame čempionate su Anglija.

Scanpix nuotr.

Paskirų smurto protrūkių buvo ir Prancūzijos šiaurėje, kur Rusija trečiadienį žaidė su Slovakija, o Anglija – su Velsu ketvirtadienį. Bet daugiausia smurto patirta praėjusią savaitę Prancūzijos pietuose.

Tarp trijų kalėti nuteisti rusų yra Aleksejus Jerunovas, vadovaujantis Maskvos klubo „Lokomotiv“ ryšiams su sirgaliais; jis nuteistas dvejiems metams laisvės atėmimo.

Jo siautėjimą nufilmavo kitas rusų sirgalius ir paskelbė internete.

Maskvos „Dinamo“ sirgalius Nikolajus Morozovas turėtų kalėti 12 mėnesių, o vienos statybų bendrovės Tuloje vadovas Sergejus Gorbačiovas – 18 mėnesių.

Šiems trims rusams taip pat uždrausta lankytis Prancūzijoje dvejus metus.

Tarp 20-ies futbolo sirgalių, kuriuos Prancūzija ketvirtadienį išsiunčia iš šalies dėl smurto per Anglijos ir Rusijos rungtynes, yra Rusijos kraštutiniams dešiniesiems prijaučiantis Aleksandras Špryginas, Rusijos sirgalių sąjungos vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų