Rusija sako gydanti sužeistus ukrainiečius, kurie bėga per sieną

18 ukrainiečių su šrapnelio sukeltais sužeidimais buvo paguldyti į ligoninę Rusijoje, kai pabėgo iš konflikto draskomos Rytų Ukrainos, ketvirtadienį paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija, kuri pridūrė, kad vienas žmogus mirė.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad tie ukrainiečiai trečiadienį, mojuodami baltomis vėliavomis, atvažiavo prie dviejų pasienio postų ir paprašė juos įleisti gydytis.

Du rimtai sužeisti žmonės buvo paguldyti į ligoninę Kuibyševe netoli sienos Rostovo prie Dono srityje, sakė ministerijos atstovė Rostovo regionui Valentina Gončarova.

Jie turi „daugybę šrapnelio padarytų žaizdų, jų būklė buvo labai rimta“, sakė ji.„Vien

as pacientas mirė, nors jam buvo suteikta visapusiška medicininė priežiūra“, – nurodė ji ir pridūrė, kad ligoninę jis pasiekė tik po 12 valandų.

Atstovė taip pat sakė, kad medikai sprendžia, ar perkelti antrąjį pacientą į specializuotą ligoninę regiono centre Rostove prie Dono.

Dar 16 ukrainiečių su šrapnelio ir kulkų padarytomis žaizdomis, keturi iš jų – „labai rimtos būklės“, buvo atvežti į ligoninę Gukove – kitame Rusijos pasienio kaime, esančiame už 80 kilometrų nuo Kuibyševo, sakė V.Gončarova.

Rusijos pasieniečių atstovas Vasilijus Malajevas anksčiau sakė, kad du pasieniečiai ir didesnė karių grupė buvo nuvežti į minėtas dvi ligonines.


Šiame straipsnyje: Vasilijus MalajevasKuibyševasRostovasRusijaValentina Gončarovakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Upė

Upė portretas
Ne "sako",o gydo.Labai sunku lietuviškai žiniasklaidai patvirtinti tiesą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių