Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija tvirtina, kad Minske ragino nedelsiant skelbti paliaubas Ukrainoje

2015-02-13 09:35
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Maskva norėjo, kad Ukrainoje būtų nedelsiant paskelbtos paliaubos, o per derybas Minske parengto susitarimo punktas, kad ugnis bus nutraukta tik nuo sekmadienio vidurnakčio, atsirado spaudžiant prorusiškų separatistų lyderiams, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas, kurį penktadienį cituoja žiniasklaida.

Rusija „pasisakė už tai, kad paliaubos būtų skelbiamos nedelsiant“, sakė V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas verslo dienraščiui „Kommersant“.

Pasak jo, sutartas ugnies nutraukimo laikas – vasario 15-oji – buvo pasirinktas to „pageidaujant separatistams“, nes kitokiu atveju būtų sunku „veiksmingai pasiekti vienalaikį ugnies nutraukimą“.

Separatistai „aktyviai reiškė savo reikalavimus, į kuriuo buvo būtina įsiklausyti“, pažymėjo D.Peskovas.

Kremliaus atstovas teigė, kad V.Putinas „dėjo nemažas pastangas, kad įtikintų sukilėlius pasirašyti tą dokumentą“.

V.Putinas ketvirtadienį sakė, kad taikos derybos smarkiai užsitęsė dėl Kijevo nenoro tiesiogiai tartis su separatistais.

D.Peskovas taip pat pažymėjo, kad per trečiadienio vakarą prasidėjusias ir iki ketvirtadienio ryto vykusias Rusijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Ukrainos lyderių derybas Minske nebuvo diskutuojama apie dviejų „Mistral“ klasės karo laivų perdavimą Maskvai, kuris buvo įšaldytas dėl konflikto Ukrainoje.

Daugiau naujienų