Rusijoje sudužo keleivinis lėktuvas: žuvo visi juo skridę žmonės

  • Teksto dydis:

Rusijos pietuose Rostove prie Dono nukritus bendrovės „Flydubai“ keleiviniam lėktuvui „Boeing 737“, žuvo visi 62 juo skridę žmonės, kai sudužęs lėktuvas užsiliepsnojo šeštadienio rytą, pranešė pareigūnai.

Nelaimė įvyko per antrąjį mėginimą nutupdyti lėktuvą nepalankiomis orų sąlygomis – lėktuvas nepataikė į tūpimo taką ir smogęs į žemę virto ugnies kamuoliu.

„Bendrovė „flydubai“ apgailestaudama patvirtina, kad reisu FZ981 skridęs lėktuvas sudužo tūpdamas ir kad žuvusieji patvirtinti dėl tragiškos nelaimės“, – pranešė feisbuke ši bendrovė.

Netrukus Rusijos tyrėjai patvirtino, kad žuvo visi.

„Remiantis pirmine informacija, lėktuve buvo 55 keleiviai ir septyni įgulos nariai; visi jie žuvo“, – pranešė tyrėjai.

Vyriausybei priklausanti „flydubai“ bendrovė, kur yra seserinė „Emirates Airlines“ firma, buvo įsteigta 2008-ųjų kovą.

Iš Dubajaus šis keleivinis lėktuvas išskrido 18 val. 20 min. Grinvičo (20 val. 20 min. Lietuvos) laiku ir nukrito 0 val. 50 min. Grinvičo (2 val. 50 min. Lietuvos) laiku, nurodė „flydubai“. Tarp keleivių pagal tautybę buvo 44 rusai, aštuoni ukrainiečiai, du indai ir vienas uzbekas; arba 33 moterys, 18 vyrų ir keturi vaikai.

Užsienio reikalų ministerijos šaltinis Madride sakė naujienų agentūrai AFP, kad du įgulos nariai buvo ispanai, vienas – kolumbietis; tuo tarpu Kipro diplomatai Rusijoje sakė reporteriams, kad pilotas buvo Kipro pilietis.

Kirgizijos pareigūnai patvirtino, kad vienas skrydžio palydovų buvo iš šios šalies, kituos pranešimuose nurodomam ad viena įgulos narys buvo iš Seišelių, dar vienas – rusas.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip milžiniškas ugnies kamuolys apima didelį plotą lėktuvo kritimo vietoje. Pareigūnams gaisrui užgesinti prireikė daugiau kaip valandos, nurodė NSM.

Rusijos žiniasklaida vėliau pateikė vaizdų iš nelaimės vietos: sningant gelbėtojai tikrina išblaškytas lėktuvo nuolaužas, o NSM nurodė, kad į nelaimės vietą nusiųsta daugiau kaip 700 gelbėtojų ir 100 mašinų,

Tyrėjai patvirtino, kad rastos dvi juodosios lėktuvo dėžės.

AFP reporteris matė, kaip vietiniai gyventojai atnešę gėles deda jas priešais iškabintus aukų sąrašus oro uosto salėje.

Sudužo į kelis gabalus“

„Lėktuvas trenkėsi į žemę ir sudužo į kelis gabalus“, – sakė tyrėjai, o „LifeNews“ pranešė, kad Boeing 737 nuolaužos išsibarstė pusantro kilometro ruože.

Meteorologai buvo perspėję apie stiprius vėjus tame rajone, lėktuvui tupiant smarkiai lijo; prieš tūpdamas jis dvi valandas suko ratus virš oro uosto.

Transporto ir Nepaprastųjų situacijų ministerijų informuotas apie šią nelaimę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išreiškė savo užuojautą aukų artimiesiems, pranešė Kremlius.

Kiti lėktuvai nukreipti į Krasnodaro oro uostą, esantį už 300 km į pietus nuo Rostovo prie Dono.

Po šios nelaimės Tyrimų komitetas pradėjo baudžiamąjį tyrimą, kuris turi nustatyti, ar buvo pažeisti saugumo reikalavimai ir ar buvo aplaidumo, dėl ko įvyko ši katastrofa.

„Nagrinėjamos įvairios versijos, tarp kurių yra ir techninė problema lėktuve, nepalankios orų sąlygos ir kiti veiksniai“, – sakė Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas.

„Inicijuojame savo atsaką į avariją ir glaudžiai bendradarbiausime su visais susijusiais pareigūnais. Dalysimės informacija kiek tik įmanoma, kai tik galėsime, ir reguliariai teiksime atnaujintą informaciją“, – sakoma JAE įsikūrusios „flydubai“ pareiškime, paskelbtame jos interneto svetainėje, kurios spalvos dėl tragedijos buvo pakeistos į juodą ir pilką.

„Boeing“ nurodė žinanti apie šį incidentą.

„Žinome apie pranešimus iš Rusijos, mūsų komanda šiuo metu renka daugiau detalių“, – „Twitter“ paskelbė ši lėktuvų gamintoja.

Oro bendrovės „flydubai“ istorija ryšium su saugumu yra labai gera, bet 2015-ųjų sausį į vieną jos lėktuvų, jam tupiant Bagdade, pataikė kulka, nors niekas nenukentėjo. Dėl to incidento daug oro bendrovių nutraukė skrydžius į Irako sostinę.

Praėjusį kartą didelė, su Rusija susijusi aviacijos nelaimė įvyko pernai spalį, kai keleivinis lėktuvas, skridęs iš Egipto Šarm el Šeicho kurorto į Sankt Peterburgą, sprogus bombai sudužo Sinajaus pusiasalyje.

Tuomet žuvo visi 224 lėktuve buvę žmonės, kurių didžioji dauguma buvo rusai.

Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė „Islamo valstybės“ atšaka Egipte.

A. Butkevičius reiškia užuojautą

Dėl šeštadienį įvykusios keleivinio lėktuvo Rusijoje katastrofos, pareikalavusios daugelio žmonių gyvybių, premjeras Algirdas Butkevičius reiškia užuojautą žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems, visiems Rusijos žmonėms.

„Reiškiu nuoširdžią užuojautą ir linkiu stiprybės šią sunkią netekties valandą“, - teigia A.Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atspejau, deja

Atspejau, deja portretas
Ankstu ryta skaiciau apie nelaime... Pamaniau kad "nepriklausoma" spauda bent pavadinima klaidinanti susers. Ir uzojautos ivairiu saliu zuvusiems mesulauksi

FlyDubai

FlyDubai portretas
Klaida ant klaidos... Pavadinimas ''Rusijos lėktuvo kritimo vietoje rastos abi juodosios dėžės" Lektuvas priklauso aviakompanijai FlyDubai.

mikas

mikas portretas
Na na tu debilas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių