Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos kompiuteriniai įsilaužėliai atakavo JAV banką „JPMorgan“

2014-08-28 11:19
JAV apkaltino Kiniją kibernetiniu šnipinėjimu
JAV apkaltino Kiniją kibernetiniu šnipinėjimu / T.Urbelionio/ BFL nuotr.

Kompiuteriniai įsilaužėliai, tikriausiai veikiantys Rusijoje, anksčiau šį mėnesį atakavo „JPMorgan Chase“ ir dar vieno JAV banko sistemas, o dėl to incidento buvo pradėtas federalinis tyrimas, trečiadienį pranešė JAV žiniasklaida.

Naujienų agentūra „Bloomberg“ citavo du apie tą tyrimą informuotus šaltinius, kurie patvirtino, kad Federalinis tyrimų biuras (FTB) aiškinasi, ar ta kibernetinė atka nebuvo atsakas į sankcijas, kurias JAV paskelbė Maskvai dėl palaikymo separatistams sukilėliams Ukrainoje.

„Bloomberg“ ir dienraštis „The Wall Street Journal“, kuris taip pat pranešė apie tą ataką, tačiau nenurodė, jog ją surengė rusai, rašo, kad kol kas neaišku, kokią žalą padarė įsilaužėliai ir kokie duomenys galėjo būti pavogti.

„Bloomberg“ pranešime sakoma, kad įsilaužėliai pademonstravo itin didelį išmanumą, įveikdami daugelio lygių banko sistemų apsaugą. „Toks pasiekimas, kaip sakė keli saugumo ekspertai, atrodo smarkiai pranokstantis eilinių kompiuterinių nusikaltėlių galimybes“, – pridūrė agentūra.

Kaip pranešama, tyrėjai, tarp kurių esama Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) pareigūnų, taip pat aiškinasi, ar atakos šaltinis galėjo būti nusikaltėliai Rusijoje arba Rytų Europoje.

Be to, tyrėjai ieško panašumų tarp pastarosios atakos ir panašių incidentų, kurių taikiniais tapdavo bankai Europoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų