Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos pajėgos traukiasi nuo sienos su Ukraina (papildyta)

2014-03-31 09:56
Reuters nuotr.

Rusija pradėjo laipsnišką savo pajėgų atitraukimą nuo sienos su Ukraina, pranešė vienas Ukrainos gynybos ministerijos pareigūnas, nenurodęs, kiek karių Maskva išvedė iš tos teritorijos.

„Pastarosiomis dienomis Rusijos pajėgos buvo laipsniškai atitraukiamos nuo sienos“, – sakė kariuomenės generalinio štabo atstovas spaudai Oleksijus Dmytraškivskis, duodamas interviu telefonu naujienų agentūrai AFP.

O.Dmytraškivskis sakė negalintis nurodyti, kiek tiksliai karių atitraukiama iš pasienio ir kiek jų vis dar yra prie sienos su Ukraina.

JAV ir Europos Sąjunga savaitgalį pranešė, kad po staigaus Rusijos karinio kontingento padidinimo prie rytinės Ukrainos sienos dabar yra sutelkta nuo 30 000 iki 40 000 karių.

Karinių ir politinių tyrimų centro Kijeve analitikas Dmytro Tymčukas pirmadienį sakė, kad jo šaltiniai jam pranešė, jog ryte pasienyje buvo likę 10 tūkst. rusų karių.

Ukrainos gynybos ministerijos pareigūnas, pageidavęs neskelbti savo pavardės, nurodė, kad Kijevas nebuvo Maskvos oficialiai informuotas apie pasienyje sutelkto kontingento mažinimą, todėl tiksliai nežino, kodėl kariai perkeliami.

„Tai gali būti susiję su įprasta karių rotacija“, - sakė O.Dmytraškivskis.

„Arba tai gali būti susiję su Rusijos ir JAV derybomis“, - pridūrė generalinio štabo atstovas.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sekmadienį Paryžiuje susitiko su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu derybų dėl Ukrainos krizės.

Susitarimo nepavyko pasiekti, tačiau šalys sutarė greitai pratęsti derybas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų