Pereiti į pagrindinį turinį

Maskva pirmąkart pripažino palaikanti ryšius su kovotojais (D. Camerono komentaras)

2014-06-11 13:43
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / Reuters nuotr.

Rusija siunčia humanitarinę pagalbą į konflikto draskomus Ukrainos rytus per Kremlių palaikančius sukilėlius, trečiadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas – pirmą kartą Maskva akivaizdžiai pripažino palaikanti ryšius su prorusiškais kovotojais.

„Gegužės pabaigoje mes pateikėme oficialų prašymą (Ukrainos) pareigūnams dėl leidimo pristatyti tokią pagalbą“, – remiantis naujienų agentūra „Interfax“, S.Lavrovas sakė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) generaliniam sekretoriui Lamberto Zannieriui (Lambertui Zanjerui) Maskvoje.

„Mes gavome oficialų prašymo atmetimą, todėl teikiame pagalbą egzistuojančiomis priemonėmis, padedami sukilėlių, kurie rūpinasi dėl savo žmonų, vaikų, tėvų ir motinų“, – sakė ministras.

Britų premjeras mano, kad Rusija Ukrainos sukilėlius aprūpina moderniais ginklais

Britų premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) trečiadienį pareiškė manantis, kad Rusija aprūpina rytinėje Ukrainoje veikiančius prorusiškus separatistus moderniais ginklais ir nešiojamais raketų paleidimo įrenginiais.

„Rusijos prezidentui Putinui pasakiau, kad... pastebima, jog vadinamieji sukilėliai turi, pavyzdžiui, labai techniškus, aukščiausių technologijų ginklus, tokius kaip nešiojamos zenitinių raketų sistemos, ir sunku patikėti, kad jie atkeliauja iš kur nors kitur“, – sakė D.Cameronas kalbėdamas parlamente.

D.Cameronas buvo susitikęs su Vladimiru Putinu praėjusią savaitę Prancūzijoje ir paragino jį nesikišti į Ukrainos reikalus ir bendradarbiauti su naujuoju prezidentu Petro Porošenka.

Daugiau naujienų