Pereiti į pagrindinį turinį

Šiaurės Korėja po JAV žvalgybos vadovo misijos paleido kalintus amerikiečius

2014-11-09 08:39
AFP-BNS inf.
Reuters nuotr.

Paskutiniai du amerikiečiai, kurie Šiaurės Korėjoje buvo ilgam pasodinti į kalėjimą, šeštadienį grįžo namo, nes po JAV žvalgybos vadovo Jameso Clapperio (Džeimso Klaperio) slaptos misijos ši izoliuota valstybė juos paleido.

Kennethas Bae (Kenetas Baė) ir Matthew Milleris (Metjus Mileris) maždaug 21 val. (sekmadienį 7 val. Lietuvos laiku) atvyko į Jungtinę Lewiso (Liuiso) ir McChordo (Makordo) bazę Vašingtono valstijoje.

Vyrai, kurių galvos buvo nuskustos plikai, su bagažu išlipo iš JAV vyriausybinio lėktuvo ir ant tūpimo tako apsikabino su artimaisiais ir draugais.

Netikėtas Šiaurės Korėjos sprendimas paleisti K.Bae ir M.Millerį buvo priimtas po lygiai taip pat netikėto Pchenjano praėjusio mėnesio sprendimo paleisti 56 metų JAV pilietį Jeffrey Fowle'ą (Džefrį Foulą).

Anksčiau šeštadienį JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) naujuosius paleidimus pavadino „puikiu“ dalyku, o Valstybės departamento pareigūnai sakė, kad nebuvo jokio „paslauga už paslaugą“ susitarimo su Šiaurės Korėja dėl K.Bae ir M.Millerio laisvės.

JAV nacionalinės žvalgybos direktorius J.Clapperis nuvyko į Šiaurės Korėją ir „Jungtinių Valstijų vardu pradėjo diskusijas su KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) pareigūnais dėl dviejų (JAV) piliečių paleidimo“, sakoma pareiškime.

Administracijos aukšto rango pareigūnas sakė, kad J.Clapperis nuvežė „trumpą žinutę“ nuo B.Obamos Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong-Unui (Kim Čen Unui), kuri rodė, kad jis yra jo asmeninis pasiuntinys, turintis užduotį grąžinti amerikiečius namo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų