Pereiti į pagrindinį turinį

Sirijoje kurdams švenčiant Naujuosius metus mirtininko ataka nusinešė 33 gyvybes

2015-03-21 10:34
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Sirijos šiaurės rytinėje al Chasakos provincijoje mažiausiai 33 žmonės žuvo penktadienį per mirtininko sprogdintojo ataką, kurios taikiniu tapo Naujuosius metus švenčiantys kurdų etninės mažumos nariai, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad per šį išpuolį žuvo penki vaikai ir daug moterų.

„33 žmonės, tarp jų penki vaikai, šiandien žuvo per mirtininko ataką al Chasakoje. Tarp žuvusiųjų daug moterų“, – naujienų agentūrai AFP sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Dar dešimtys žmonių buvo sužeisti per sprogimą kitame naujametiniame renginyje.

Jungtinių Tautų vadovas Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) penktadienį pasmerkė tuos „šlykščius“ išpuolius Sirijos šiaurės rytuose.

„Preliminarūs pranešimai rodo, kad per du atskirus sprogdinimus žuvo arba buvo sužeista iki 100 žmonių, tarp jų moterų ir vaikų, – sakoma JT generalinio sekretoriaus pranešime, paskelbtame po tų išpuolių. – Šios šlykščios atakos buvo įvykdytos per šventę, kurdų bendruomenei tradiciškai susitinkant pasidalyti savo viltimis naujiems metams.“

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl šių išpuolių, bet Britanijoje įsikūrusi SOHR nurodė, kad al Chasakoje susisprogdinęs mirtininkas galėjo būti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ narys.

Ban Ki-moonas sakė „atsižvelgęs“ į įtarimus, kad tai galėjo padaryti vykdyti „Islamo valstybės“ džihadistai, ir pasmerkė šią grupuotę.

„Šios teroristinės organizacijos nepakenčiamoje veikloje esama ir pastangų kurstyti tarpkonfesinį ir etninį susiskaldymą tarp įvairių Sirijos bendruomenių. Negalima leisti, kad tos pastangos pavyktų“, – sakė jis.

Al Chasaka yra strategiškai svarbi Sirijos provincija, besiribojanti su Turkija ir Iraku. „Islamo valstybė“ kontroliuoja dalį tos provincijos teritorijos, o Kurdų liaudies gynybos dalinių (YPG) kovotojai yra įsitvirtinę regiono sostinėje al Chasakoje.

Penktadienį per kitas atakas daugiau negu 70 Sirijos vyriausybės pajėgų karių buvo nukauta, džihadistams atakavus patikros postus ir kitas pozicijas centrinėse Homso ir Hamos provincijose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų