Pereiti į pagrindinį turinį

Sirijoje su „al Qaeda“ susijusi grupuotė pagrobė du ispanų žurnalistus

2013-12-10 07:37
DMN inf.
Reuters nuotr.

Viena radikali grupuotė, susijusi su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, rugsėjį pagrobė du ispanų žurnalistus, kūrusius reportažus Sirijoje, ir iki šiol laiko juos nelaisvėje, antradienį pranešė dienraštis „El Mundo“.

„El Mundo“ korespondentas Javieras Espinosa (Chavjeras Espinosa) ir laisvai samdomas žurnalistas Ricardo Garcia (Rikardas Garsija) buvo pagrobti rugsėjo 16 dieną Rakos provincijoje, nurodoma laikraščio tinklalapyje.

Jie buvo pagrobti viename patikros poste netoli sienos su Turkija, kai mėgino išvykti iš Sirijos po dvi savaites trukusio darbo toje šalyje.

Žurnalistai buvo pagrobti kartu su keturiais kovotojais, priklausančiais Laisvajai Sirijos armijai – pagrindinei Vakarų šalių palaikomai sukilėlių grupei, kovojančiai su prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimu. Tačiau tie keturi sirai, turėję saugoti reporterius, vėliau buvo paleisti, rašo „El Mundo“.

Laikraštis nurodė, kad žurnalistus pagrobė Sirijoje veikiančios islamistų grupuotės „Irako ir Levanto islamo valstybė“ (ISIL) nariai.

Ta grupuotė anksčiau buvo siejama su „al Qaeda“, tačiau šio tinklo lyderis Aymanas al Zawahiri (Aimanas Zavahiris) praeitą mėnesį paskelbtame pranešime nurodė išformuoti ISIL.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų