Pereiti į pagrindinį turinį

Smūgis paliauboms: Debalcevės gatvėse – įnirtingos kautynės

2015-02-17 11:40
AFP-„Interfax“-BNS inf.

Ukrainos rytiniame Debalcevės mieste antradienį kilo vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimai, o ši žinia tapo skaudžiu smūgiu prieš tris dienas įsigaliojusioms trapioms paliauboms.

Kautynės šio miesto gatvėse užvirė pirmą kartą – anksčiau ten vyko tik artilerijos susišaudymai tarp tūkstančių miestą ginančių vyriausybės pajėgų karių ir jį apsupusių gerai ginkluotų separatistų.

Separatistai skelbia jau užėmę didžiąją dalį Debalcevės - strategiškai svarbaus miesto, per kurį einanti geležinkelio linija jungia sukilėlių kontroliuojamus Donecko ir Luhansko miestus.

Vienas neįvardytas separatistų atstovas kiek anksčiau antradienį agentūrai „Interfax“ sakė, kad sukilėliai kontroliuoja miesto geležinkelio stotį ir Debalcevės rytinius pakraščius.

„Užimtas miesto milicijos skyrius ir geležinkelio stotis; didžioji miesto dalis kontroliuojama DLR (separatistinės „Donecko liaudies respublikos“); valymas tęsiasi“, – sakė Donecko separatistų atstovas, kurį citavo „Interfax“.

Jis pridūrė: „Šiandien pasidavė kelios dešimtys Ukrainos karių. Jie buvo palikti likimo valiai savo vadų, todėl neturėjo kitos išeities, tik pasiduoti“.

Tuo tarpu Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka paneigė, kad separatistai jau kontroliuoja svarbius objektus mieste, sakydamas, kad kautynės tęsiasi.

„Separatistai čia dar nieko nekontroliuoja. Jie mėgina užimti stotį, bet kautynės tęsiasi. Tęsiasi mūšiai tiek dėl stoties, tiek dėl miesto pakraščių“, – sakė A.Lysenka telefonu.

Debalcevės milicijos viršininkas Viačeslavas Abroskinas taip pat paneigė pranešimus, kad separatistai užėmė milicijos būstinę.

„Žiniasklaidoje skelbiama apie Debalcevės miesto (milicijos) skyriaus pastato užėmimą. Tai netiesa. Pastatas buvo iš dalies sugriautas į jį pataikius separatistų sviediniams. Mano įsakymu milicininkai paliko pastatą ir persikėlė į kitą, labiau įtvirtintą“, – parašė V.Abroskinas socialiniame tinkle „Fecebook“.

Daugiau naujienų