Pereiti į pagrindinį turinį

Naujų paliaubų Gazos Ruože pradžią aptemdė susirėmimai

2014-08-14 07:38
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Izraelis ir Gazos Ruožo kovotojai sustabdė ugnį ketvirtadienio rytą, nors nuo vidurnakčio įsigaliojusias naujas paliaubas aptemdė naktinė palestiniečių raketų ataka ir atsakomieji Izraelio aviacijos smūgiai.

Izraelio armija nurodė, kad jau kelias valandas nevyksta jokie susirėmimai po vėliausių aviacijos smūgių Gazos Ruože apie 3 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Dviem valandomis anksčiau palestiniečiai paleido į pietų Izraelį dvi raketas, kai jau buvo įsigaliojusios naujos penkių dienų paliaubos.

Viena armijos atstovė sakė, kad naikintuvai smogė raketų paleidimo vietoms, ginklų sandėliams ir kitiems „teroristinės veiklos centrams“, tačiau negalėjo įvardyti tikslaus taikinių skaičiaus.
Vienas palestiniečių Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas pranešė apie keturis antskrydžius, per kuriuos buvo smogta taikiniams atvirose vietose, praėjus maždaug pusvalandžio nuo naujų paliaubų įsigaliojimo vidurnaktį, kai pasibaigė ankstesnis trijų parų ugnies nutraukimo laikotarpis.

Jau daugiau nei 1 950 palestiniečių ir 67 izraeliečiai žuvo nuo liepos 8-osios, kai Izraelis pradėjo puolimą, siekdamas sunaikinti islamistų judėjimo „Hamas“ raketas ir sugriauti tunelius, vedančius į žydų valstybės teritoriją.

Po kelias dienas trukusių netiesioginių derybų, tarpininkaujant Egiptui, buvo sudaryta sutartis, kuri turėjo užtikrinti ilgiausią ramybės laikotarpį jau penkias savaites vykstančiame konflikte ir suteikti daugiau laiko debatams dėl opiausių klausimų, priešinančių abi puses, nurodė palestiniečiai.

Naujos paliaubos turėtų trukti penkias dienas, aukšto rango palestiniečių derybininkas Azzamas al Ahmedas (Azamas Ahmedas) sakė Kaire, pridūręs, kad reikia daugiau laiko aptarti „kai kuriems“ dar neišspręstiems klausimams su Izraeliu dėl ilgalaikio ugnies nutraukimo.

Vienas pareigūnas sakė AFP, kad Izraelis norėjo pratęsti ramybę trims dienomis, tačiau taip pat perspėjo, kad palestiniečiai nebuvo linkę daryti nuolaidų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų