Stambule – tragiškas mirtininkės išpuolis

  • Teksto dydis:

Turkijoje per mirtininkės išpuolį sunkiai sužeistas policininkas mirė ligoninėje.

Turistų lankomame Stambulo centriniame rajone antradienį susisprogdinus savižudei, buvo sužeisti du turkų policijos pareigūnai, pranešė miesto gubernatorius.

Moteris užėjo į Sultanachmeto rajone esančią policijos nuovadą ir anglų kalba pasakė, kad pametė piniginę, o tada detonavo sprogmenį, sakė gubernatorius Vasipas Sahinas (Vasipas Šachinas) Turkijos televizijai.

Vienas policininkas buvo sunkiai sužeistas, o kitas patyrė lengvų sužalojimų, pridūrė jis. Ankstesniame pranešime minėta, kad per išpuolį buvo susprogdinta rankinė granata.

„Ji atėjo į policiją apie 17 val. (vietos ir Lietuvos laiku) ir pasakė angliškai: „aš pamečiau piniginę“. Štai viskas, ką galiu pasakyti. Mes stengiamės nustatyti užpuolikę“, – sakė V.Sahinas.

„Šiuo metu vienas policininkas yra ligoninėje, kritinės būklės, kitas sužeistas lengvai, – tęsė pareigūnas. – Sprogdintoja prarado gyvybę. Ji įvykdė išpuolį susprogdindama turėtą prie savęs bombą“. Vėliau buvo pranešta, kad pirmasis policininkas mirė.

Sultanachmeto rajoną, kuriame yra tokie pasaulinio garso objektai kaip Mėlynoji mečetė ir „Hagia Sophia“ muziejus, kasdien aplanko tūkstančiai turkų ir užsienio turistų.

Į sprogimo vietą atskubėjo avarinių ir greitosios medicinos pagalbos tarnybų pareigūnai; sustabdytas tramvajų eismas per šį rajoną.

Pareigūnai dar nėra nustatę sprogdintojos nei tautybės, nei tapatybės.

Prieš penkias dienas Stambule buvo kitas išpuolis prie sargybos saugomų rūmų. kaip vėliau buvo nustatyta, Firatas Ozcelikas (Firatas Ezčelikas) sviedė dvi granatas į policijos garbės sargybos kuopos narius, budinčius prie rūmų, bet jos nesprogo. Vyras buvo iškart suimtas, o penktadienio rytą jį apklausė Stambulo policija.

Revoliucinė liaudies išvadavimo partija-Frontas (DHKP-C) pareiškė, kad vienas jos narių įvykdė tą išpuolį ketvirtadienio popietę prie istorinių Dolmabachčės rūmų Stambule ant Bosforo sąsiaurio kranto. Šiuose rūmuose įsikūrę Turkijos premjero biurai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių