Pereiti į pagrindinį turinį

Rasta antroji Prancūzijos Alpėse sudužusio lėktuvo juodoji dėžė teikia vilčių

2015-04-02 17:09
AFP-BNS inf.
Scanpix nuotr.

Antra juodoji dėžė iš praėjusią savaitę Prancūzijos Alpėse sudužusio pigių skrydžių bendrovės „Germanwings“ lėktuvo rasta po devynias paras trukusios paieškos, pranešė tyrimo pareigūnai ketvirtadienį.

 Prancūzijos pareigūnai sakė, kad antra juodoji dėžė, rasta po devynias dienas trukusių ieškojimų, „teikia vilčių“, jog joje esantys duomenys bus tinkami naudojimui.

Tyrėjas Brice'as Robinas (Brisas Robenas) dar sakė, kad iš katastrofos vietos Prancūzijos Alpėse nustatyta 150 skirtingų DNR profilių.

Tikimasi iš antrosios dėžės išgauti daugiau informacijos apie įvykusią nelaimę po to, kai lakūnų kabinos garsų įrašai leido įtarti, jog antrasis pilotas Andreas Lubitzas (Andrėjas Liubicas) tyčia nukreipė lėktuvą į kalno šlaitą.

Antra juodoji dėžė registruoja techninius skrydžio parametrus; šie duomenys gali tiksliau atskleisti paskutines 4U9525 skrydžio akimirkas prieš sudužimą ir 150 žmonių žūtį antradienį.

Pirmoje juodojoje dėžėje, rastoje sudužimo dieną, buvo įrašyti lėktuvo kapitono ir antrojo piloto pokalbiai; šie įrašai įrodo, kad kabinoje lėktuvo katastrofos metu buvo tik 27-metis vokietis A.Lubitzas.

Tyrėjų nuomone, lėktuvo „Airbus A320“ antrasis pilotas kovo 24 dieną tyčia užsirakino pilotų kabinoje, kai įgulos kapitonas iš jos trumpam išėjo, ir nukreipė žemyn iš Barselonos į Diuseldorfą skridusį lainerį, kuris, skrisdamas 700 km per val. greičiu, galiausiai rėžėsi į kalno šlaitą. Žuvo visi 150 žmonių: pusė jų buvo vokiečiai, daugiau kaip 50 – ispanai.

Anot tyrėjų, iš įrašytų garsų spėjama, kad keleiviai nežinojo, kas vyksta iki pačių paskutinių sekundžių, kai pasigirdo klyksmai.

Gelbėtojai visą laiką po katastrofos sijote sijoja nuolaužas, stengdamiesi rasti žuvusiųjų palaikus, identifikuoti juos DNR tyrimais, taip pat ieškojo antros juodosios dėžės.

Darbus sunkino itin nelygus kalnų reljefas bei didelis nuolaužų išsibarstymas dėl galingo smūgio į kalną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų