Atversta 7 šeimos narių nužudymu Armėnijoje kaltinamo Rusijos kario byla

  • Teksto dydis:

Rusų karys, kaltinamas nužudęs Armėnijoje septynis vienos šeimos narius, tarp jų du vaikus, trečiadienį stojo prieš teismą Rusijos armijos bazėje toje Kaukazo šalyje, kuris nagrinės tik kaltinimus dėl dezertyravimo.

Šauktinis Valerijus Permiakovas kaltinamas nužudęs sutuoktinius, jų suaugusį sūnų ir dukrą, marčią ir du anūkus jų namuose netoli Rusijos karinės bazės Giumri mieste, už maždaug 89 km nuo sostinės Jerevano.

Šešios aukos, tarp jų dvejų metų mergaitė, buvo nušautos, o šešių mėnesių berniukas buvo nudurtas.

Nusikaltimo vietoje buvo rasti V.Permiakovo batai ir Kalašnikovo automatas. Jis buvo sučiuptas, kai mėgino pabėgti į Turkiją, o vėliau buvo laikomas suimtas Giumri karinėje bazėje.

Šis nusikaltimas išprovokavo masinius protestus per aukų laidotuves: tūkstančiai žmonių buvo susirinkę prie Rusijos konsulato ir karinės bazės Giumri mieste, reikalaudami, kad V.Permiakovas būtų perduotas Armėnijos teisėsaugai, o ne teisiamas Rusijos karinio tribunolo.

Kad nuramintų Armėniją, Rusija sutiko, kad tribunolas teis V.Permiakovą tik dėl dezertyravimo ir tarnybinio ginklo bei šaudmenų pagrobimo.

Bylą dėl nužudymo nagrinės Armėnijos teismas.

V.Permiakovas trečiadienį pripažino savo kaltę dėl dezertyravimo ir ginklo pagrobimo, žurnalistams sakė Šiaurės Kaukazo karinio teismo sekretorė Aliona Katkalo.

Kaltinamasis sėdėjo įstiklintame kaltinamųjų narve, atsakinėdamas į klausimus ramiu balsu ir nedemonstruodamas jokių emocijų.

Apie 20 visuomenės narių ir žurnalistų, susirinko mažoje teismo salėje. Tarp stebėtojų buvo penki aukų artimieji, kurie verkė.

„Pastarąsias dvi dienas psichologiškai ruošėmės pirmąkart pamatyti šį žudiką. Mums tai labai sunku“, – sakė nužudyto šeimos tėvo sesuo Rita Petrosian.

Kario teismo už nužudymą data kol kas nepaskelbta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių