Teroro aktų Paryžiuje sumanytoju įtariamas Belgijoje gyvenęs džihadistas

  • Teksto dydis:

Vienas Belgijos pilietis ir džihadistų Sirijoje vadeiva, gyręsis apie planuojamus išpuolius Europoje ir išvengęs policijos sausį Belgijoje, yra įtariamas sumanęs išpuolius Paryžiuje, sakė vienas prancūzų šaltinis pirmadienį.

Pasak jo, Abdelhamidas Abaaoudas (Abdelhamidas Abaavudas), iš Maroko kilęs 28-erių belgas, gana ilgai kovėsi „Islamo valstybės“ kovotojų gretose Sirijoje ir sausį paspruko nuo jį Belgijos rytuose persekiojusių policininkų, kurie Vervjė mieste šturmavo džihadistų kuopelę.

Tyrėjai dabar yra linkę susieti šį asmenį su žiauriausiu Prancūzijos istorijoje teroro aktu penktadienį vakare Paryžiuje, kur žuvo 129 žmonės ir šias koordinuotas atakas pasiskelbė surengusi „Islamo valstybė“ (IS).

„Tai rimta hipotezė“, – sakė naujienų agentūrai AFP apie tyrimą informuotas pašnekovas, kuris dar pridūrė, kad A.Abaaoudas dabar gyvena Sirijoje, kurios didelius plotus kontroliuoja IS.

A.Abaaoudas, anksčiau šiais metais davęs interviu IS žurnalui „Dabiq“, palaikė ryšį su mažiausiai vienu iš Abdeslamų (Abdislamų) brolių.

Brahimas Abdeslamas buvo vienas mirtininkų Paryžiaus išpuoliuose, o jo brolio Salaho ieško policija.

„A.Abaaoudas ir Salahas Abdeslamas pažinojo vienas kitą ir buvo įsivėlę į smulkius nusikaltimus“, – sakė kalbintas šaltinis.

„Šis faktas ir A.Abaaoudo fanatizmas Sirijoje leidžia mums sieti jį su tais teroro aktais“, – nurodė jis, tačiau perspėjo, kad „dar per anksti“ daryti išvadas.

Kitas pareigūnas anksčiau yra sakęs, kad A.Abaaoudas buvo veikiausiai susijęs su sužlugdytomis atakomis greitajame traukinyje, važiavusiame iš Amsterdamo į Paryžių, ir bažnyčioje Paryžiaus regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių