Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainoje per įnirtingus susirėmimus žuvo 10 civilių

2015-08-17 11:20
BNS inf.
Reuters nuotr.

 

Per įnirtingus Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimus šalies rytuose per pastarąją parą žuvo mažiausiai 10 žmonių, pirmadienį pranešė vyriausybės ir separatistų atstovai.

Ukrainos pareigūnai pranešė, kad per susirėmimus žuvo du kariai ir trys civiliai gyventojai.

Tuo metu separatistų pajėgų vadas informavo, kad per naujausią smurto bangą konflikto zonoje žuvo penki civiliai gyventojai.

„Du civiliai – vyras ir moteris – žuvo praeitą naktį per apšaudymą Sartanos kaime“, esančiame už maždaug 2 km į šiaurės rytus nuo vyriausybės kontroliuojamo Mariupolio uostamiesčio, naujienų agentūrai AFP sakė vietos sveikatos apsaugos departamento atstovas Volodymyras Kolesnykas.

Pasak jo, dar šeši civiliai buvo sužeisti, o kitas vyras žuvo vienoje Kijevo pajėgų kontroliuojamoje gyvenvietėje netoli separatistų faktinės sostinės Donecko.

Tuo tarpu separatistų pareigūnai pranešė apie keturių civilių žūtį per praeitą naktį vykusius bombardavimus. Trys iš tų žmonių žuvo Donecko mieste.

Šeštadienį Ukrainos kariuomenė nurodė patirianti smarkiausius apšaudymus iš artilerijos pabūklų ir salvinės raketų ugnies sistemų nuo vasario, kai buvo pasirašyta paliaubų sutartis, kur būdavo dažnai pažeidinėjama.

Daugiau naujienų