Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainoje paskelbta apie dingusį garsų opozicijos aktyvistą

2014-01-24 15:51
BNS inf.
A.Morozovo nuotr.

Kijeve dingo garsus opozicijos veikėjas Dmytro Bulatovas; anksčiau taip pat minėtas dviejų prezidento Viktoro Janukovyčiaus oponentų pagrobimas, iš jų vienas rastas negyvas.

35-erių D.Bulatovas yra Automaidano grupės narys; ši grupė vienija vairuotojus, kurie sutelkia ratuotus žmones protestuoti prieš V.Janukovyčių. Apie D.Bulatovo dingimą ketvirtadienį vėlai vakare pranešė jo žmona, nurodė Kijevo milicija.

„Bulatovo žmona per advokatą kreipėsi į sostinės miliciją dėl savo vyro dingimo. Dabar mes atliekame atitinkamus veiksmus dėl jo buvimo vietos nustatymo“, – sakė ketvirtadienį sostinės milicijos valdyboje.

Aktyvistai yra „tikrai sunerimę dėl Dmitro Bulatovo dingimo“, sakė kitas Serhijus Kleinas, kitas Automaidano narys, kuris dar minėjo naujienų agentūrai AFP, kad pats ketvirtadienį pasitraukė į Vokietiją; kiti aktyvistai taip pat slapstosi arba išvyksta į užsienį.

D.Bulatovas trečiadienį laikraščio „Ukrainska Pravda“ tinklalapyje minėjo, kad jo automobilis ir buto durys buvo apgadintos ir kad jis laukia kitokių represijų.

Iki D.Bulatovo dingimo buvo dingę dar du aktyvistai – Ihoris Lucenka ir Jurijus Verbyckis; spėjama, kad jie buvo pagrobti antradienį. Ketvirtadienį miške netoli Kijevo J.Verbyckis buvo aptiktas negyvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų