Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainoje per susirėmimus žuvo 4 žmonės, tarp jų trys civiliai

2015-01-13 12:25
AFP-„Interfax“-BNS inf.
AFP nuotr.

Ukrainoje trys civiliai ir vienas vyriausybės pajėgų karys žuvo antradienį per naujausius susirėmimus prorusiškų separatistų kontroliuojamame rytiniame regione.

Ukrainos kariuomenė nurodė, kad dar 10 karių buvo sužeisti per apšaudymus iš minosvaidžių ir salvinės raketų ugnies sistemų „Grad“, kuriuos rengė prorusiški sukilėliai aplink rytinį Donecko miestą.

Smurtas suintensyvėjo, kai pirmadienį surengtame Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų susitikime nebuvo susitarta, kada galėtų įvykti planuojamas šių šalių viršūnių susitikimas, kuriame būtų tariamasi dėl konflikto užbaigimo.

Donecko miesto administracija nurodė, kad pagrindinėje sukilėlių tvirtovėje praeitą naktį žuvo du civiliai. Dar vienas žuvo viename miestelyje į šiaurės rytus nuo Donecko.

Antradienio rytą „šūviai ir garsūs sprogimai girdėjosi beveik visuose miesto rajonuose“, sakoma Donecko administracijos pranešime.

Tuo tarpu Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad vyriausybės pajėgų pozicijos nuo pirmadienio ryto buvo atakuotos 84 kartus – apie šešiskart dažniau negu buvo įprastame šiame jau devynis mėnesius besitęsiančiame kare.

Donecko oro uoste sugriuvo oro dispečerių bokštas

Ukrainos rytinio Donecko miesto oro uoste, dėl kurio įnirtingai kaunasi vyriausybės pajėgos ir prorusiški separatistai, oro dispečerių bokštas sugriuvo po artilerijos apšaudymo, antradienį pranešė vyriausybės pajėgų atstovas.

„Vakar separatistai bombardavo bokštą. Šiandien bokštas sugriuvo nuo viršaus iki ketvirtojo aukšto“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atstovą Vladislavą Selezniovą.

Apie nukentėjusius žmones informacijos kol kas negauta, pridūrė jis.

Daugiau naujienų