Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos rytuose po kruvinų susirėmimų suimti keturi žmonės

2014-03-14 09:28
Po susirėmimų Donecke yra žuvusiųjų ir sužeistųjų.
Po susirėmimų Donecke yra žuvusiųjų ir sužeistųjų. / "Reuters" nuotr.

Ukrainos milicija rytiniame Donecko mieste suėmė keturis asmenis, kaltinamus kursčius susirėmimus tarp priešiškoms stovykloms priklausančių demonstrantų, per kuriuos žuvo mažiausiai vienas žmogus, penktadienį pranešė vidaus reikalų ministras.

Tas smurto prasiveržimas buvo didžiausias Ukrainoje po prorusiško prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimo praeitą mėnesį.

Per neramumus Donecke, kuris yra rusakalbių dominuojamo rytinio pramoninio Ukrainos regiono širdyje, naująją Kijevo vyriausybę palaikęs 22 metų vyras buvo mirtinai subadytas, įsiplieskus grumtynėms tarp palaikančiųjų šalies integraciją su Europa ir prorusiškų aktyvistų. Kai kurie šaltiniai nurodo, kad žuvusiųjų galėjo būti net trys.

Dar 29 sužeistieji buvo hospitalizuoti.

Dešinioji partija „Svoboda“ („Laisvė“), nusistačiusi prieš Rusijos politiką ir jos pajėgų invaziją Kryme, nurodė, kad Donecke žuvęs vyras buvo vienas iš jos aktyvistų.

Žurnalistai matė, kaip prorusiški demonstrantai mėtė kiaušinius, dūminius užtaisus ir kitokiu daiktus, po to prasiveržė pro milicijos užtvarą ir mušė savo priešininkus lazdomis. Prorusiškų protestų organizatoriai teigė, kad jų šalininkai taip pat buvo užpulti.

„Naktį išaiškinti ir sulaikyti pirmieji keturi iš organizavusių ir pradėjusių aukų pareikalavusias masines muštynes po mitingo Donecke, – vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas rašė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. – Vykdomas tyrimas. Sprendžiant iš naktinio tyrimo pirminės medžiagos, šie sulaikymai – tik pradžia. Pastangos paveikti peliais ginkluotus banditus liberalia retorika nebus taikomos.“

Penktadienio rytą milijoną gyventojų turinčiame Donecke padėtis buvo rami.

Ukrainos pareigūnai kaltina Maskvą palaikant prorusiškas grupuotes Donecko regione, pasisakančias už jo prisijungimą prie Rusijos, taip pat siunčiant kovotojus kitapus sienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų