Pereiti į pagrindinį turinį

V. Putinas: pranešimai apie civilių žūtį Sirijoje – informacinė ataka

2015-10-01 14:00
BNS inf.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paneigė pranešimus, esą per Rusijos aviacijos smūgius Sirijoje žuvo civilių gyventojų, pavadindamas juos „informacine ataka“, tačiau pažadėjo, kad Maskva peržiūrės tuos pranešimus.

„Kalbant apie žiniasklaidoje skelbiamą visokią informaciją apie tai, kad kenčia taikūs gyventojai, mes esame pasiruošę tokioms informacinėms atakoms“, – pareiškė V.Putinas ketvirtadienį prezidentinės Žmogaus teisių tarybos posėdyje.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog „pirmoji informacija apie tai, kad žuvo šeši civiliai gyventojai, pasirodė dar prieš tai, kai į dangų pakilo mūsų lėktuvai“.

„Tačiau tai nereiškia, kad mes neturime įsiklausyti į panašaus pobūdžio informaciją“, – sakė V.Putinas.

„Kitos šalys jau daugiau nei metus vykdo oro smūgius Sirijos teritorijoje be JT Saugumo Tarybos rezoliucijos ir be atitinkamo oficialios Sirijos valdžios prašymo. Mes tokį prašymą turime ir ketiname kovoti būtent su teroristinėmis organizacijomis“, – pabrėžė Rusijos vadovas.

Smogė CŽV remiamiems sukilėliams?

Rusijos karo lėktuvai smūgiavo grupuotėms, kurias „finansuoja ir apmokė mūsų CŽV“, ketvirtadienį pareiškė JAV senatorius Johnas McCainas, kurio pareiškimas, jeigu pasitvirtintų, gali dar labiau padidinti įtampą Maskvos ir Vašingtono santykiuose.

„Jų pirmieji smūgiai buvo (nukreipti) prieš asmenis ir grupuotes, kurias finansuoja ir apmokė mūsų CŽV“, – sakė J.McCainas (Džonas Makeinas) televizijai CNN.

Senatorius pridūrė, kad šie veiksmai rodo tikrąjį Maskvos siekį „paremti“ Sirijos prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą).

Iranas palaiko

Iranas ketvirtadienį išreiškė paramą Rusijos aviacijos smūgiams, ginant jų bendrą sąjungininką Sirijos prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą), pavadindamas juos žingsniu „krizei“ regione išspręsti.

Irano užsienio reikalų ministerija išreiškė palaikymą Rusijos karinių oro pajėgų smūgiams, kurie buvo įvykdyti „remiantis Rusijos (gautu) oficialiu Sirijos vyriausybės prašymu“.

„Rusijos karinę operaciją prieš ginkluotas teroristines grupuotes Sirijoje Iranas vertina kaip žingsnį kovojant su terorizmu, atitinkantį siekį įveikti esamą krizę regione“, – pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marzieh Afkham (Marzija Afcham).

Iranas, kuris yra pagrindinis Sirijos vyriausybės sąjungininkas regione, teikia B.Assado režimui finansinę ir karinę paramą.

„Tikra ir atkakli kova su terorizmu, kuris kelia bendrą grėsmę regioniniam ir pasauliniam saugumui bei stabilumui, yra būtina“, – sakoma M.Afkham pareiškime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų