Vienam iš didžiausių Europoje mokslo muziejų Paryžiuje – gaisras

  • Teksto dydis:

Daugybė ugniagesių ketvirtadienį buvo pasiųsti gesinti gaisrą Paryžiuje veikiančiame mokslo muziejuje „Cite des sciences et de l'industrie“ (Mokslo ir pramonės miestelis), kuris yra viena didžiausių tokio pobūdžio įstaigų Europoje, pranešė ugniagesių tarnyba.

Liepsnos paryčiais įsiplieskė viename tuščiame pastate, kuris buvo įrenginėjamas, o ugnis buvo suvaldyta tik po penkių valandų, naujienų agentūrai AFP sakė ugniagesių atstovas Gabrielis Plus (Gabrielis Pliu).

Įvykio vietoje dirbo apie 30 priešgaisrinių automobilių ir 120 ugniagesių. Dviem ugniagesiams prireikė medikų pagalbos dėl perkaitimo.

„Viduje viskas tebėra įkaitę iki raudonumo“, – aiškino G.Plus, pridūręs, kad gaisras dar gali atsinaujinti.

„Degė mediniai padėklai, kartoninės dėžės, gipso kartono plokštės, elektros kabeliai“, – sakė atstovas.

Kaitra buvo tokia didelė, kad ugniagesių komandos turėjo būti keičiamos kas 20 minučių.

„Cite des Sciences“ nepanašus į tradicinius muziejus – tas kompleksas veikiau yra plačiajai visuomenei skirtas mokymo centras.

Paryžiaus šiaurės rytuose esančiame Viletės parke, buvusiame miesto skerdyklų rajone, įsikūrusį kompleksą per metus aplanko apie 5 mln. žmonių.

Muziejų sudaro keturi didžiuliai kubo pavidalo pastatai.

Gaisras kilo 10 tūkst. kvadratinių metų kube, kuriame buvo įrengiamos parduotuvės ir kurį buvo planuojama atidaryti spalio 15 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių