Pereiti į pagrindinį turinį

Vienas iš trijų Maroke anksčiau dingusių speleologų mirė, du išgelbėti

2015-04-05 09:43
AFP-BNS inf.
AFP nuotr.

Vienas iš trijų ispanų speleologų, kurie buvo įstrigę skardžio papėdėje Aukštojo Atlaso kalnuose Maroke, šeštadienį mirė, bet gelbėtojams pavyko išgelbėti kitus du, pranešė pareigūnai.

Anksčiau šeštadienį buvo pradėta gelbėjimo operacija tiems ispanams, kurie buvo rasti gyvi kelios dienos po dingimo, išgelbėti.

Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad tie speleologai yra 26 metų teisininkas Gustavo Viruesas (Gustavas Viruesas) ir policininkai Juanas Bolivaras (Chuanas Bolivaras) bei Jose Antonio Martinezas (Chosė Antonijus Martinesas), kurie abu yra 41 metų amžiaus.

Kol kas neaišku, kuris iš šių trijų vyrų mirė.

Jie priklausė devynių ispanų grupei, kuri pasidalijo praėjusį sekmadienį, kad ištirtų skirtingus urvus. Planuota, kad jie susitiks Varzazato mieste Maroko pietuose, bet kai minėti trys speleologai nepasirodė iki antradienio popietės, jų bendražygiai informavo pareigūnus.

„Du žmonės, kurie buvo sužeisti, gavo pirmąją pagalbą ir bus evakuoti į ligoninę, bet trečias speleologas, deja, mirė“, – naujienų agentūrai MAP sakė Varzazato pareigūnai.

Pasak jų, trijulė „nukrito nuo kelių šimtų metrų aukščio uolos“ Tarmasto regione.

Teritorijoje, kurioje keliavo tie turistai, esama apie 4 km aukščio viršukalnių, kurios tebedengiamos sniego po atšiaurios žiemos, nors pastarosiomis dienomis ten staigiai atšilo.

Trijų urvų tyrinėtojų pasigesta prieš kelias dienas. Baiminantis, kad jie galėjo būti užklupti staigaus potvynio dėl sparčiai tirpstančio sniego, buvo surengtos intensyvios paieškos iš oro ir ant žemės.

Varzazato miestas yra į pietus nuo to kalnyno, dykumos pakraštyje, už maždaug 510 km kelio nuo sostinės Rabato.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų