Pereiti į pagrindinį turinį

Vokietijoje nustatytas žemo patogeniškumo paukščių gripo protrūkis

2013-12-04 14:24
DMN inf.
Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Vokietijoje, Baden-Wurttembergo žemėje, Schwarzwaldo regione nustatytas žemo patogeniškumo H5N3 paukščių gripo atvejis, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. 

Pavojingas virusas patvirtintas nedidelėje paukščių fermoje, kurioje buvo laikoma apie 130 įvairių paukščių (vištų dedeklių, stručių). Siekiant, kad pavojinga liga neišplistų, Vokietijos veterinarijos specialistai nustatė apsaugos ir priežiūros zonas aplink protrūkio vietą, ėmėsi reikiamų saugos priemonių – visi ūkyje laikyti naminiai paukščiai likviduoti, atlikti valymo ir dezinfekavimo darbai, rašoma pranešime spaudai.

VMVT specialistų teigimu, paukščių gripo situacija Europoje šiais metais itin sudėtinga. Pasikartojantys šios itin pavojingos ligos protrūkiai neramina visų valstybių narių veterinarijos specialistus. Vokietijos veterinarai aiškinasi, kaip virusas galėjo patekti į šią paukščių fermą.

„Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuolat stebi paukščių gripą, yra parengusi neatidėliotinų priemonių planą. Kadangi laukiniai paukščiai yra natūralūs šio pavojingo viruso platintojai, mūsų šalies ūkininkams labai svarbu saugoti savo augintinius nuo kontaktų su laukiniais paukščiais, o pastebėjus keistą naminių paukščių elgesį, būtinai reikėtų pranešti privatiems veterinarijos gydytojams ar kreiptis į teritorines valstybines maisto ir veterinarijos tarnybas“, – sakė VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjo pavaduotojas Artūras Šimkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų