Pereiti į pagrindinį turinį

Žaliajame Kyšulyje karys nušovė 11 žmonių

2016-04-28 07:59
BNS inf.

Žaliajame Kyšulyje trečiadienį buvo suimtas karys, įtariamas vienuolikos žmonių, tarp jų aštuonių kitų karių, nužudymu viename kariuomenės ryšių centre, pranešė vietos žiniasklaida.

Scanpix nuotr.

23 metų vyras buvo sučiuptas ankstyvą popietę šios salų valstybės sostinėje Prajoje, nurodė žiniasklaida. Valstybinis transliuotojas RTCV paskelbė savo tinklalapyje to arešto nuotraukų.

Žinia apie šį areštą nebuvo oficialiai patvirtinta, bet vyriausybė anksčiau sakė artėjanti prieš įtariamojo, kuris pabėgo iš įvykio vietos po antradienį įvykdytų šaudynių Monte Čotos karinėje bazėje į šiaurę nuo Prajos.

Tarp vienuolikos nužudytų 20–51 metų vyrų buvo du ispanų techniniai darbuotojai ir vienas vietos civilis.

Trečiadienį šalyje buvo paskelbtas dviejų dienų nacionalinis gedulas.

Po tų žudynių vyriausybė pabrėžė, kad nėra „jokio ryšio tarp šių įvykių ir narkotikų kontrabandos“, atsakydama į žiniasklaidos pranešimus, kad šis išpuolis galbūt buvo atsakas į neseniai atliktus didelių kvaišalų siuntų konfiskavimų.

„Kaip rodo preliminari informacija, šių įvykių motyvai buvo asmeniniai“, – sakoma antradienį paskelbtame vyriausybės pranešime.

Po to incidento praėjus kelioms valandoms viename Prajos gyvenamajame rajone buvo rastas automobilis, kuriame buvo devyni šaunamieji ginklai ir šovinių, nurodoma pranešime.

Žaliasis Kyšulys, neturtinga salų valstybė, esanti už 500 km nuo Senegalo krantų, yra buvusi Portugalijos kolonija, turinti pusę milijono gyventojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų