Pereiti į pagrindinį turinį

Kinijos pietvakariuose tūkstančiai gelbėtojų ieško niokojančio žemės drebėjimo aukų

2014-08-04 14:31
Žemės drebėjimo aukų paieškos Kinijoje Žemės drebėjimo aukų paieškos Kinijoje Žemės drebėjimo aukų paieškos Kinijoje Žemės drebėjimo aukų paieškos Kinijoje Žemės drebėjimo aukų paieškos Kinijoje

Po Kinijos pietvakarius sukrėtusio stipraus žemės drebėjimo, nusinešusio mažiausiai 398 žmonių gyvybes, idilišką Junanio provincijos kalnų kraštovaizdį pakeitė griuvėsių ir gatvėse gelbėtojų suguldytų lavonų vaizdai.

Apie 18 tūkst. gelbėtojų buvo pasiųsti į stichinės nelaimės rajoną pietvakarinėje Junanio provincijoje, kur buvo sugriauta beveik 80 tūkst. namų, o 124 tūkst. - smarkiai apgadinti, pranešė oficiali naujienų agentūra „Xinhua“.

Longtušane, kur buvo drebėjimo epicentras, savanoris atsargiai paguldė vienų metų vaiko kūną šalia žuvusio aštuonmečio. Netoliese buvo suguldyta daugiau mažų lavonų.

Iš aptemusio dangaus pliaupiant lietui, visi jie buvo įsukami į nešvarias paklodes ar senus drabužius ir virvėmis pririšami prie kažko, kas būtų panašu į neštuvus, - kopėčių, dviejų šakų ar medžio lentų.

„Negalime jų judinti, nes visi keliai yra užblokuoti“, - sakė vienas vyras tuo metu, kai gelbėtojai iš griuvėsių ištraukė dar kelis kūnus ir paguldė juos ant purvino keliuko.

Valstybinio transliuotojo - Kinijos centrinės televizijos - rodomuose reportažuose buvo matyti kalno šlaitas su daugybe mažų namukų, iš kurių belikę tik apgriuvę karkasai.

Netoliese dėl į upę nuslinkusio kalvos šlaito vanduo pakilo 30 metrų aukščiau įprasto lygio, nurodė televizija.

JAV geologijos tarnyba (USGS) sekmadienį pranešė, kad 16 val. 30 min. (11 val. 30 min. Lietuvos laiku) įvykęs drebėjimas buvo 6,1 balo ir kad jo epicentras buvo 11 km į šiaurės vakarus nuo Venpingo miesto. Hipocentras buvo palyginti negiliai, 10 km gylyje.

Junanio provincijos civilinių reikalų biuras informavo, kad iki šiol patvirtinta 398 žmonių žūtis, dar 1 801 žmogus buvo sužeistas.

„Xinhua“ pranešė, kad po žemės drebėjimo buvo mobilizuota iš viso 18 tūkst. gelbėtojų - 11 tūkst. policininkų ir ugniagesių bei 7 tūkst. karių ir sukarintos policijos narių.

Tarp įrangos, kuri nugabenta į stichinės nelaimės vietą, yra gyvų žmonių paieškai skirti prietaisai ir kasimo technika.

Kinijos premjeras Li Keqiangas (Li Kečiangas) pirmadienį atvyko į Junanį.

„Xinhua“ savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“nurodė, kad dėl kelių būklės premjerui teko „daugiau nei tris mylias“ pėsčiomis eiti iki labiausiai nuniokoto kaimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų