Pereiti į pagrindinį turinį

Žudiko Orlande tėvas: bausti homoseksualus turi Dievas

2016-06-13 17:29
BNS inf.

Žudynes Floridoje surengusio šaulio tėvas išreiškė liūdesį, kad jo sūnus pats ėmėsi veiksmų prieš gėjų bendruomenę, ir pareiškė, kad „bausti homoseksualus turi Dievas“.

 Seddique Mateenas
Seddique Mateenas / Scanpix nuotr.

Vaizdo įraše, kuris ankstų pirmadienį buvo paskelbtas tinkle „Facebook“, Seddique'as Mateenas (Sedikas Martinas) sakė, kad labai sielvartauja dėl 49 žmonių gyvybes nusinešusių žudynių Orlando gėjų klube, pavadindamas už jas atsakingą 29 metų Omarą Mateeną (Omarą Matiną) „geru iš išsilavinusiu sūnumi“.

„Esu labai nuliūdęs ir pranešu apie tai Amerikos žmonėms“, – sakė S.Marteenas trijų minučių vaizdo įraše dari kalba, kuriame sakė negalintis patikėti, jog sūnus įvykdė šį nusikaltimą per šventą Ramadano mėnesį.

„Dievo valioje yra bausti homoseksualus. Tai ne mūsų, tarnų, (reikalas)“, – pridūrė leidimą gyventi JAV turintis Seddique'as, sėdėdamas priešais Afganistano vėliavą.

Šis išpuolis, didžiausias mūsų laikų masinis šaudymas JAV, sukėlė visuomenės pasipiktinimą ir paniekos gėjų bei lesbiečių bendruomenėje.

S.Mateenas yra gana žinomas tarp politika besidominčių afganų JAV. Jis kartais rengia televizijos laidas, kuriose reiškia savo radikalias pažiūras – kartais vilkėdamas dryžuotą eilutę, o kartais karinius drabužius.

Laidoje „Durand Jirga Show“, kurią galima pamatyti „YouTube“ tinkle, jis koneveikia Pakistano vyriausybę ir skelbia apie savo dokichotiškus planus siekti Afganistano prezidento posto.

Viename įraše jis primena valstybės pareigūną – sėdi šalia Afganistano vėliavos ir Talibaną vadina „broliais kariais“.

„Talibanas yra 100 proc. afganiškas“, – skelbia geltonas ženklas, kurį jis laiko vienoje nuotraukų, paskelbtų socialiniuose tinkluose.

Tačiau atrodo, kad jo simpatijos talibanų kovotojams nėra visai nuoširdžios, nes kai kuriuose savo pareiškimuose tinkle „Facebook“ jis negailestingai pliekia Talibano lyderius už įtariamus jų ryšius su Pakistano karine vadovybe.

Afganistano pareigūnai pabandė atsiriboti nuo šios šeimos sakydami, kad negali pasakyti, kada tiksliai Saddique'as išvyko iš karo suniokotos šalies.

„Mes tik matome, kad (Mateenas) yra afganų kilmės JAV pilietis. Jis jau dešimtmečius gyvena JAV ir tai yra viskas, ką mes žinome iš žiniasklaidos“, – sakė vienas Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP, prašęs neskelbti jo pavardės.

Vienas šaltinis Talibane taip pat atmetė bet kokių ryšių su Mateeno šeima galimybę nurodydamas, jog O.Mateenas gimė, gyveno ir dirbo JAV.

„Aš jo net nelaikau džihadistu“, – sakė šaltinis.

FTB paskelbė, kad O.Mateeno, kuris gimė Niujorke afganų šeimoje, atžvilgiu anksčiau buvo vykdytas tyrimas dėl ryšių su vienu sprogdintoju mirtininku amerikiečiu, tačiau tyrimas „nedavė rezultatų“.

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“(IS) pirmadienį prisiėmė atsakomybę už sekmadienį įvykdytas šaudynes Floridos valstijoje

„Ataką naktiniame klube homoseksualams Orlande, Floridoje, kur žuvo arba buvo sužeista per 100 žmonių, įvykdė „Islamo valstybės“ kovotojas“, – sakoma lakoniškame pranešime.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pranešė, kad FTB tiria šias žudynes kaip „teroristinį veiksmą“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų