Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvusiųjų per kastų riaušes skaičius išaugo iki 19

2016-02-22 07:42
BNS inf.

Indijos šiaurėje įsiplieskusių žemesniųjų kastų narių riaušių aukų padaugėjo iki 19, pirmadienį pranešė vyriausybės pareigūnai, nurodę, kad protestai praėjusią naktį aprimo.

Pasak pareigūnų, kai kuriuose rajonuose jau atšaukta komendanto valanda, kuri buvo įvesta, kai penktadienį smurtas įsiplieskė Harijanos valstijoje, paaštrėjus protestams, vadovaujamiems džatų kastos narių, kurių dauguma užsiima ūkininkavimu.

„Žuvo 19 žmonių, o dar per 200 buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Harijanos vyriausiasis sekretorius P.K.Dasas.

„Praėjusią naktį įvyko kelis susirėmimai kai kur Bhivanio rajone, kur tebegalioja komendanto valanda, bet kituose rajonuose ji jau atšaukta“, – aiškino jis.

P.K.Dasas taip pat sakė, kad kanalas, kuriuo į sostinę Delį tiekiamas geriamasis vanduo, vėl veikia po to, kai jį buvo užblokavę protestuotojai. Dėl to incidento kai kurie sostinės rajonai buvo pristigę vandens ir teko laikinai uždaryti dalį mokyklų.

Valstijos vyriausybė sekmadienį sutiko su džatų bendruomenės reikalavimu, kad jiems būtų nustatytos kvotos itin paklausioms darbo vietoms valstybinėse institucijose, taip pat studijų vietoms universitetuose.

Džatų kastos nariai sako, kad jiems sunku susirasti darbą, nors Indijos ekonomika sparčiai auga.

Indija rezervuoja dalį darbo ir studijų vietų „neliečiamųjų“ ir kitų žemesniųjų kastų nariams, siekiant išguiti šalyje šimtmečius gyvuojančią diskriminaciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų