Afganistane – baisūs šalčiai: daugiau kaip pusei gyventojų gresia badas

Afganistane dėl šalčių mirusių žmonių skaičius padidėjo iki mažiausiai 166, šeštadienį pranešė pareigūnas.

Šalčiai iki 33 Celsijaus laipsnių skurdžioje šalyje laikosi nuo sausio 10-osios. Gyventojų vargus taip pat didina sniegas, ledinis vėjas ir dažni elektros tiekimo sutrikimai.

Pagalbos agentūros prieš šalčius įspėjo, jog daugiau kaip pusei Afganistano gyventojų, kurių iš viso yra 38 mln., gresia badas, o beveik 4 mln. vaikų mityba yra prasta.

Šalies nelaimių valdymo ministerija šeštadienį paskelbė kad per pastarąją savaitę dėl šalčių mirusių žmonių skaičius padidėjo 88 ir dabar yra 166, remiantis 24 iš 34 provincijų duomenimis.

Tiesiogiai mirties atvejus nulėmė potvyniai, gaisrai, nuotėkiai iš dujinių šildytuvų, sakė ministerijos pareigūnas Abdul Rahmanas Zahidas.

Per šalčius buvo sunaikinta ar apgriauta maždaug 100 namų, krito beveik 80 tūkst. naminių gyvulių. Gyvuliai yra gyvybiškai svarbūs neturtingiems afganistaniečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvailys Tapinas ir subbbines broliai

Kvailys Tapinas ir subbbines broliai portretas
nusius ssiltu drabuziu?

Imam rimtai

Imam rimtai portretas
ir pažiūrim kodėl visos islamo šalys /išskyrus Arabu Emiratus/ gyvena blogai. Pusė visuomenės - moterys, neturi jokių laisvių ir yra Niekas. Uždrausta net mokytis skaityt - rašyt... Jos kaip gyvuliai uždaromi į aptvarą ir turi klausyt vienintelio šeimininko vyro... Iš vyrų pusės - dauguma yra neišsilavinę tinginiai nenorintys nieko daryt. Nei dirbt nei mokytis. Turtingesni tik tie kurie apiplėšia kitus ar kažkokiu tai stebuklu papirkdami valdininkus daro savo biznelį/kepykla, kirpykla ir pan./Na o aplamai šitos rasės mentalitetą pasako tas, kad jie nepajudinamai jaučia panieką baltiesiems kitatikiams /ir to niekas niekada nepakeis/ Jie niekada kitokiais nepataps-norint kažką keisti reikia susivienyti + lavinti visuomenę intelektualiai, stiprinti išmintį, protą, pažangą šalies valdymo sistemose ir ūkio srityse...Viduramžiai ten nesibaigia ir galo tam nematyt

tegu dėkoja Alaxui

tegu dėkoja Alaxui portretas
už tokia santvarka šalyje. Taigi svarbu tik Koranas..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių