Afganistane sprogus automobilyje padėtai bombai žuvo 12 žmonių, per 100 buvo sužeista

Afganistano vakarinėje Goro provincijoje sprogus automobilyje padėtai bombai žuvo mažiausiai 12 civilių gyventojų, o daugiau nei 100 buvo sužeista, praneša pareigūnai.

Išpuolis įvyko Goro provincijos, kurioje atakos pasitaiko rečiau nei kitur Afganistane, sostinėje Feroz Kohe.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) teigė, kad bomba detonuota apie 11 val. vietos laiku (9.30 val. Lietuvos laiku) priešais Goro provincijos politikos būstinę.

„Teroristai detonavo sprogmenų pripildytą automobilį. Dėl to žuvo 12 civilių, o dar daugiau nei 100 žmonių buvo sužeista“, – sakoma VRM pranešime.

Goro sveikatos apsaugos pareigūnas Juma Gul Yakoobi naujienų agentūrai AFP sakė, kad tarp aukų yra ir saugumo pajėgų pareigūnų.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės, tačiau pastarosiomis savaitėmis tarp Talibano ir vyriausybės padažnėjo susirėmimai.

„Sprogimas buvo labai galingas. Yra žuvusių ir nukentėjusių, žmonės juos veža į ligonines“, – sakė Goro gubernatoriaus atstovas Arefas Abiras.

Pasak jo, sprogimas apgadino šalia esančius moterų ir neįgaliųjų reikalų tvarkymo pastatus.

Rugsėjį Katare prasidėjo derybos dėl taikos tarp Talibano ir Afganistano vyriausybės, tačiau pačiame Afganistane išpuoliai neslopsta.

Tiesa, derybos šiuo metu kiek įstrigo nesutarus dėl bendrų derybų principų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių