Pereiti į pagrindinį turinį

AFP: visame pasaulyje užregistruota per 2,25 mln. COVID-19 atvejų

Visame pasaulyje jau užregistruota daugiau kaip 2,25 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, kurių maždaug pusė yra Europoje, šeštadienį rodo naujienų agentūros AFP renkami vyriausybių ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys.

Scanpix nuotr.

Iš 2 251 695 užsikrėtimo atvejų 154 188 baigėsi mirtimi.

Europoje, labiausiai pandemijos paveiktame žemyne, užregistruoti 1 115 555 užsikrėtimo atvejai, įskaitant 97 985 mirties atvejus. Jungtinėse Valstijose, kur virusas šiuo metu plinta sparčiausiai, patvirtinti 706 779 užsikrėtimo atvejai, įskaitant 37 079 mirties atvejus.

Šie skaičiai tikriausiai atspindi tik dalį tikrojo skaičiaus, nes daugelyje šalių testai atliekami tik rimčiausiais atvejais.

Latvija

Latvijoje per praėjusią parą išaiškinta 30 naujų COVID-19 atvejų, kurie bendrą užsikrėtusiųjų skaičių šalyje padidino iki 712, šeštadienį pranešė Ligų profilaktikos ir kontrolės centras.

18 naujų COVID-19 atvejų išaiškinta evangelikų bendrijos „Zilais Krusts“ globos namuose Rygoje.

Ėminius testams dėl COVID-19 per praėjusią parą davė 1 860 žmonių, o bendrai nuo protrūkio pradžios šalyje testuoti 34 697 žmonės.

Latvijos ligoninėse šiuo metu gydomi 37 COVID-19 pacientai, kurių penki yra sunkios būklės.

Iš ligoninių išrašyta 60 COVID-19 jau persirgusių pacientų.

Latvijos epidemiologai ir infektologai prognozuoja, kad sergamumas piką šalyje pasieks balandžio 25 dieną.

Vyriausybė priėmė sprendimą ekstremalią padėtį šalyje pratęsti iki gegužės 12 dienos.

Estija

Estijoje per praėjusią parą buvo atlikta 2 018 COVID-19 testų, 53 iš jų (2,6 proc.) rezultatai buvo teigiami, bet naujų mirties atvejų šalyje neužregistruota.

Daugiausiai naujų užsikrėtimo atvejų – 33 – išaiškinta Harjumos apskrityje, kurioje yra sostinė Talinas.

Šeštadienį ryte Estijos ligoninėse gydomi 122 COVID-19 pacientai, kurių 11-ai prijungti dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatai. Iš ligoninių išrašyti 162 žmonės.

Per praėjusias 24 valandas neužregistruotas nė vienas mirties nuo koronaviruso atvejis. Iš viso Estijoje nuo COVID-19 mirė 38 žmonės.

Nuo protrūkio pradžios šalyje atlikti 39 605 testai. 1 512 testų (3,8 proc.) rezultatai buvo teigiami.

11 proc. užsikrėtusiųjų priklauso 55–59 metų amžiaus grupei; po 10 proc. priklauso 45–49 ir 50–54 metų amžiaus grupėms.

Singapūras

Singapūras šeštadienį pranešė, kad jo teritorijoje per parą buvo užregistruota rekordiškai daug užsikrėtimo koronavirusu atvejų – 942, o bendras COVID-19 atvejų skaičius padidėjo iki 5 992.

Staigus paros užsikrėtimo atvejų skaičiaus padidėjimas beveik 6 mln. gyventojų turinčiame mieste-valstybėje yra didžiausias Pietryčių Azijoje.

COVID-19 atvejų skaičius Singapūre šią savaitę daugiau nei padvigubėjo, virusui plintant tarp užsienio darbuotojų, gyvenančių perpildytuose bendrabučiuose. Sergantys užsieniečiai sudaro 60 proc. Singapūro COVID-19 pacientų.

Premjeras Lee Hsienas Loongas (Li Sienas Lungas) socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad didžioji dauguma užsikrėtusių darbuotojų užsieniečių serga nesunkiai, nes daugiausia yra jauno amžiaus.

Prognozuojama, kad užsikrėtimo atvejų bendrabučiuose toliau daugės, bet Lee Hsienas Loongas sakė, kad vyriausybė didina lovų sveikatos apsaugos ir izoliavimo įstaigose skaičių.

Singapūro bendrabučiuose gyvena daugiau kaip 200 tūkst. darbuotojų iš Bangladešo, Indijos ir kitų Azijos šalių. Bendrabučiuose viename kambaryje gyvena iki 20 žmonių, gyventojai bendrai naudojasi patogumais.

JAV

Jungtinėse Valstijose užfiksuotų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius viršijo 700 tūkst. Tai penktadienį pranešė Johnso Hopkinso universitetas.

Jo duomenimis, Jungtinėse Valstijose yra 700 282 infekuotieji. Mirė 36 822 žmonės, pasveiko 58 587.

Indija

Indijoje pastarąją parą nustatytų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius padidėjo beveik 1 tūkstančiu ir išaugo iki 14 378, infekcijos aukų skaičius padidėjo 43 – nuo 437 iki 480. Tai šeštadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ir šeimos gerovės ministerija.

Pastarosiomis dienomis Indijoje užsikrėtusiųjų skaičius per parą padidėja maždaug tūkstančiu žmonių.

Ministerijos duomenimis, šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 11 906 pacientai, kuriems diagnozuotas koronavirusas, 1 992 žmonės pasveiko.

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modis kovo 24 d. paragino visų valstijų ir sąjunginių teritorijų valdžią užtikrinti, kad iki balandžio 14 d. būtų griežtai laikomasi ypatingojo režimo. Vėliau vyriausybės vadovas pratęsė griežtos izoliacijos režimo galiojimą iki gegužės 3 d. imtinai.

Vokietija

Vokietijoje per parą užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius padidėjo 3 609 – iki 137 439. Tai šeštadienį pranešė Roberto Kocho institutas.

Naujausiais duomenimis, nuo koronaviruso sukeliamų susirgimų šalyje pasveiko 85 400 žmonių – 3 600 daugiau negu prieš parą. Tad infekuotųjų prieaugis per parą šiek tiek viršijo pasveikusiųjų skaičių. Visą savaitę statistika buvo priešinga. Mirusiųjų per pandemiją skaičius pasiekė 4 110 ir padidėjo 242.

Apskritai naujų užsikrėtimo atvejų nustatymo dinamika Vokietijoje palyginti su praėjusia savaite tebėra mažesnė. Per pirmąją balandžio dekadą užsikrėtimo atvejų paros prieaugis sudarė apie 4 tūkstančius. Koronaviruso plitimo epicentrai Vokietijoje yra Bavarija, Šiaurės Reinas – Vestfalija ir Badenas – Viurtembergas.

Nuo pirmadienio šalyje ketinama sušvelninti socialinių kontaktų ribojimo priemones. Bus leista atidaryti parduotuves, kurių plotas neviršija 800 kvadratinių metrų.

Rusija

Rusijoje pastarąją parą užsikrėtusiųjų naująja koronavirusine infekcija skaičius padidėjo 4 785 ir dabar sudaro 36 793, infekuotųjų rasta visuose šalies regionuose. Iki šiol pasveiko 3 057 pacientai, mirė 313.

Tai šeštadienį pranešė Rusijos operatyvinis kovos su koronavirusinės infekcijos plitimu štabas.

Daugiausia naujų atvejų pastarąją parą nustatyta Maskvoje – 2 649. Tad Rusijos sostinėje Covid-19 jau užsikrėtė 20 754 žmonės.

Pagal patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių Rusija šeštadienį pakilo į 10-ąją vietą pasaulyje.

Norvegija

Norvegijoje pastarąją parą užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 93 – iki 6 984. Tai šeštadienį pranešė šalies Visuomenės sveikatos institutas.

„Iš viso koronavirusu užsikrėtė 6 984 žmonės“, – sakoma jo pranešime. Penktadienį buvo pranešta apie 6 891 infekuotąjį.

Pastarosiomis dienomis infekuotųjų skaičiaus prieaugis Norvegijoje yra stabilus ir kiekvieną parą sudaro apie šimtą. Šalyje nuo koronaviruso padarinių mirė 161 pacientas, ligoninėse gydomi 165 žmonės, jų skaičius beveik kasdien mažėja.

Pirmasis užsikrėtimo atvejis Norvegijoje buvo nustatytas vasario pabaigoje. Norvegijos vyriausybės sprendimu dėl koronaviruso plitimo į šalį neįleidžiami užsieniečiai, neturintys leidimo gyventi Norvegijoje, įvesta sienų kontrolė, o visiems grįžtantiems į šalį skiriamas dviejų savaičių karantinas. Uždaryti visi vaikų darželiai, mokyklos ir universitetai.

Praėjusią savaitę Norvegijos vyriausybė pareiškė suvaldžiusi epidemiją. Ministrų kabineto sprendimu, balandį laipsniškai bus atidaromos anksčiau uždarytos įstaigos – vėl atvers duris vaikų darželiai ir mokyklų pradinės klasės, į aukštąsias mokyklas galės grįžti mokslą baigiantys studentai, pradės dirbti kirpyklos. Be to, bus atšauktas draudimas vykti į poilsio namelius. 

Nyderlandai

Nyderlanduose pastarąją parą nustatyta daugiau kaip tūkstantis naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, tad bendras infekuotųjų skaičius šalyje jau viršija 31,5 tūkstančio. Tai šeštadienį pranešė Nacionalinis sveikatos apsaugos ir aplinkos institutas.

Jo duomenimis, iki šiol koronavirusas diagnozuotas 21 589 žmonėms, iš jų 1 140 žmonių – pastarąją parą. Nuo Covid-19 mirė 3 601 žmogus, iš jų 142 – per pastarąsias 24 valandas. Duomenų apie pasveikusius pacientus institutas nepranešė.

Nyderlanduose pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas vasario 27 d., pirmoji mirtis – kovo 6 d. Siekdama užkirsti kelią viruso plitimui, Nyderlandų vyriausybė ėmėsi tam tikrų priemonių. Iki balandžio 28 d. uždarytos visos mokyklos, kultūros ir pramogų centrai, sporto salės ir sporto klubai, kavinės, barai, restoranai, kirpyklos, saunos, grožio salonai, masažo salonai ir t. t. Žmonėms rekomenduojama likti namuose, dirbti nuotoliniu būdu, laikytis 1,5 metro atstumo nuo vienas kito gatvėse ir parduotuvėse, taip pat nevažiuoti į kitas šalis, jei nėra didelės būtinybės. Iki birželio 1 d. uždrausti visi masiniai renginiai, gatvėse negalima rinktis grupėmis po tris ir daugiau žmonių, išskyrus šeimas. Pažeidėjams gresia 400 eurų bauda privatiems asmenims ir 4 tūkstančių eurų bauda kompanijoms.

Danija

Danijoje per parą patvirtintų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 169 – iki 7 242. Tai šeštadienį pranešė Valstybinis kovos su infekcinėmis ligomis institutas.

Nuo koronaviruso sukelto susirgimo padarinių mirusių žmonių skaičius išaugo 10 – iki 346. Šiuo metu ligoninėse gydoma 317 infekuotųjų (33 mažiau negu penktadienį), iš jų 87 guli intensyviosios terapijos skyriuose. Dėl koronaviruso patikrinti 91 437 žmonės.

Danijos vyriausybė dėl koronaviruso plitimo kovo 14-ąją uždarė sienas užsieniečiams, paragino šalies gyventojus nesirinkti didesnėmis kaip 10 žmonių grupėmis. Valdžia taip pat uždarė visas mokyklas. Valstybės tarnautojai, neatliekantys kritiškai svarbių užduočių, nuo kovo 13-osios iki balandžio 13-osios dviem savaitėms buvo paleisti į namus paliekant jiems darbo užmokestį.

Anksčiau Danijos ministrė pirmininkė Mettė Frederiksen paskelbė, kad po Velykų apribojimai laipsniškai bus atšaukiami, jeigu užsikrėtimo ir mirties atvejų statistika smarkiai nepablogės. Trečiadienį duris atvėrė dalis vaikų darželių ir pradinių klasių.

Visuomeninis transportas pradėjo dirbti antradienį, kai kurios mažojo verslo įmonės, tarp jų – grožio salonai ir vairavimo mokyklos, taip pat teismai bus atidaryti balandžio 20 d. Bet kavinės, barai ir restoranai bus uždaryti iki gegužės 10 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų