Albaniją supurtė galingas žemės drebėjimas

Albaniją šeštadienį supurtė galingas 5,6 balo žemės drebėjimas, dėl kurio išsigandę kelių miestų gyventojai puolė bėgti iš savo namų, sostinėje dingo elektra, ir apgadinta dešimtys pastatų.

Drebėjimo epicentras buvo 10 km gylyje netoli Duresio, esančio kiek mažiau nei 40 km į vakarus nuo sostinės Tiranos, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Gynybos ministerija, remdamasi Albanijos geomokslų, energetikos, vandens ir aplinkos instituto informacija, pranešė, kad drebėjimas prasidėjo kiek po 14 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku. Jos teigimu, požeminis smūgis daugiausia buvo juntamas Albanijos vakarinėje pakrantėje.

Įvykus pakartotiniam smūgiui, kurio galingumas siekė 5,3 balo, gyventojai ėmė bėgti iš savo butų ir namų į lauką.

Liudininkai iš Duresio ir Tiranos pranešė apie namams padarytą žalą ir dingusią elektrą.

Pasak vietos žiniasklaidos, Tiranoje ir keliuose kituose miestuose buvo nutrauktos telefono ir elektros linijos.

Sveikatos ministrė Ogerta Manastirliu pranešė, kad, pirminiais duomenimis, nukentėjo mažiausiai 68 žmonės, bet jų sužalojimai nėra sunkūs. Visi nukentėjusieji gydomi Duresio ir Tiranos ligoninėse.

Gynybos ministrės Oltos Xhackos (Oltos Džackos) teigimu, visoje šalyje padaryta žalos 108 pastatams, dar vienas namas sugriuvo. Ji pridūrė, kad miestų rotušėse atidaryti laikini centrai, kur priimami gyventojai, negalintys grįžti namo.

Albanijos premjeras Edi Rama (Edis Rama) dėl drebėjimo atšaukė kelionę į Niujorką, kur kitą savaitę prasidės Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja.

Šalia Adrijos ir Jonijos jūrų įsikūrusioje Albanijoje žemės drebėjimų pasitaiko gana dažnai, šalyje kas kelias dienas fiksuojama seisminė veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taikė į Astravą, bet nukentėjo Albanija.

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl gi pas mus nieko panašaus nebūna ? Neįdomu....galėtume rusus kaltinti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių