Pereiti į pagrindinį turinį

Anglijoje nužudytos devynmetės bendraklasis: ji visada būdavo laiminga

2022-08-02 15:45
DMN inf.

Jungtinės Karalystės mieste Bostone vietą, kur buvo nužudyta devynmetė lietuvė Lilija Valutytė, dabar žymi gėlės ir balionai. Žiedų padėjo ir mergaitės bendraklasis, pasakojama LNK reportaže.

Lilija Valutytė Lilija Valutytė Lilija Valutytė

„Labai liūdna, nes ji buvo mano draugė, bendraklasė. Ji buvo entuziastinga ir visada laiminga“, – kalbėjo nužudytosios bendraklasis Markas.

Savo saugumu susirūpino ir aplinkiniai gyventojai.

„Čia nesaugu. Bostonas nebesaugus. Tai baisu“, – sakė miesto gyventoja.

„Visur situacija blogėja. Mes auginame paauglius, o čia – devynmetė“, – sakė kita gyventoja.

Policija po žmogžudystės išplatino įtariamojo nuotraukas. Paaiškėjo, kad stebėjimo kamerose užfiksuotas 22 metų lietuvis Deividas Skebas. Jis buvo sulaikytas savo namuose. Policija jo namus apsupo. Nepranešama, ar jis priešinosi, tačiau atvestas vos į dvi minutes trukusį teismo posėdį jis nedaugžodžiavo, tik patvirtino savo vardą, gimimo datą ir adresą.

„Yra renkama parama. Duoti ir šeimos duomenys, jeigu kas nori prisidėti tokią skaudžią valandą“, – kalbėjo pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Alvija Černiauskaitė.

Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkės žiniomis, mergaitė buvo nužudyta, kai žaidė kartu su penkerių metų sese.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mergaitė buvo nužudyta bežaidžianti su savo sese labai ramioje gatvelėje. Mama buvo visai šalia“, – tęsė A. Černiauskaitė.

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad įtariamasis po pertraukos į Angliją grįžo neseniai, prieš tai studijavo Lietuvoje. Keliamos ir pirmosios versijos, dėl ko vyras galėjo taip pasielgti. Šaltiniai skelbia, kad jaunas vyras dirbo pas nužudytos mergaitės motiną ir peilio griebėsi norėdamas atkeršyti dėl darbinių reikalų.

Scanpix nuotr.

„Šeima dalyvauja visuose renginiuose, mergaitė lankė lituanistinę mokyklą. Daug kas atsiliepia, kad vaikas buvo geras, ramus, žingeidus“, – pasakojo A. Černiauskaitė.

Portalui „The Times“ apie įtariamą žudiką papasakojo ir jo buvusi mergina. Anot jos, vyras iš Anglijos buvo grįžęs dėl sveikatos problemų. Jo tėvai Lietuvoje apibūdinami kaip verslo žmonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų