Ankaroje per reidus sulaikyta 60 IS įtariamųjų

  • Teksto dydis:

Turkijos policija per reidus Ankaroje sekmadienį suėmė 60 įtariamų „Islamo valstybės“ (IS) džihadistų grupuotės narių, praėjus mėnesiui po kruvinos Stambulo naktiniame klube surengtos atakos, už kurią atsakomybę prisiėmė ši ekstremistinė organizacija, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Sulaikytieji daugiausia buvo užsienio šalių piliečiai, informavo naujienų agentūra „Anadolu“, tačiau ji nenurodė, ar jie buvo susiję su kokia nors galimai planuojama ataka.

Įtariamieji buvo sulaikyti per vienu metu vykusius reidus sostinės Sinkano, Čubuko, Jenimahalės ir Mamako rajonuose, pridūrė ji.

Naujųjų metų naktį prabangiame Stambulo naktiniame klube buvo nušauti 39 žmonės, dauguma jų – užsieniečiai.

Už šią pirmąją stambią ataką Turkijoje atsakomybę aiškiai prisiėmė IS. Ši grupuotė taip pat kaltinama dėl kelių sprogdinimų šioje šalyje 2016 metais.

Sausio 16 dieną turkų policija sulaikė įtariamą šaulį, Uzbekistano pilietį Abdulgadirą Mašaripovą, kuris slapstėsi dvi savaites; pareigūnai nurodė, kad jis pripažino savo kaltę už žudynes Naujųjų metų naktį.

Dienraštis „Hurriyet“ po šio išpuolio pranešė, kad IS tą pačią naktį planavo surengti dar kelias atakas Ankaroje, tačiau šie planai žlugo dėl turkų pareigūnų atliktų arešto operacijų.

2016-aisiais Turkiją sukrėtė ištisa virtinė teroro atakų, nusinešusių šimtus gyvybių. Už jas atsakomybę prisiėmė IS ir kurdų kovotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių